Mine interesser

Indeks

Program-
utvikling på fritida

På kveldstid og spesielt når jeg er hjemme på Sørlandet, driver jeg for tiden med utvikling av et par programmer for Windows. Et av dem var forsåvidt mulig å få kjøpt en periode. En demo-versjon av Bygdreg som har kapasitet på å registrere 200 personer som nevnes i en bygdebok, 10 gårder (med fritt antall eiere), 10 stikkord, 10 kilder (som er bruk for å lage boka) og 10 korreksjoner til boka fantes således tilgjengelig for nedlasting på Slektsforum BBS den gang denne eksisterte. Programmet lignet til forveksling et slektsforskningsprogram, den eneste forskjellen er strengt tatt at du ikke registrerer lenker mellom to personer. Ved utskrifter kan du lage en del forskjellige registre, den vanligste er vel den hvor du skriver fortløpende personer og hvilke sidetall disse er nevnt ved. Du kunne også få skrevet ut hvilke personer som innehadde forskjellige yrker og hvilke sider personene nevnes. En annen nyttig utskrift var en sortert gårdsoversikt med oversikt over alle personer som er nevnt der. Denne utskriften tok utgangspunkt i stedsrelaterte notiser du registrert for hver person, så som født, døpt etc. Pga. manglende interesse for programmet ble videre utvikling lagt på is :-(.

Et annet program som jeg drev på med, parallellt med BygdReg, var ACWinGenea. Dette var et Windows-basert slektsforskningsprogram som aldri kom lennger enn på utviklingsstadiet ennå pga. begrensinger i Borland Pascal for Windows v.7 da dette var en 16-bits kompilator.

Senere har jeg laget andre program, i Delphi. Bl.a. GEDtreff som du som DIS-Norge medlem fritt kan laste ned fra DIS-Norges hjemmeside under Distreff-menyen. Programmet som lager Distreff-bidrag er ikke salgsvare.

Index

Andre hobbyer

Andre interesser er fotografering (for det meste makro og nærbilder av planter, fortrinnsvis krydderurter :-) ), haging (mest grønnsaks- og krydderurtdyrkning, men det blir også mye annet som må sees etter med en kjempediger hage som bl.a. huser en familie på ca. 6 rådyr som lever stort sett av mine grønnsaker :-(, eføy og epletrærgrener vinterstid), fiske og masse annet (bl. annet matlaging (jeg må jo leve også) og skriver av gamle håndskrevne kokebøker og utklippsbøker min mor samlet i sin tid i den utstrekning jeg får tid til dette). Tidligere spilte jeg en del piano og alt-blokkfløyte (barokkmusikk) men det har det blitt svært lite tid til de siste årene :-(

Min favorittype av musikk er klassisk musikk. Er temmelig altetende innen denne type.

Index

Newskonferanser som berører mine hobbyer!

 1. Haging
 2. Matlagning
 3. Klassisk musikk
 4. Fotografering
 5. Fiske
 6. Fotball
Hovedindeks
 1. Haging Indeks
  Hovedindeks

 2. Matlagning Indeks
  Hovedindeks

 3. Klassisk musikk Indeks
  Hovedindeks

 4. Fotografering Indeks
  Hovedindeks

 5. Fiske Indeks
  Hovedindeks

 6. Fotball
Indeks
Hovedindeks


Sist oppdatert av AC 25. May 1997