URLs 1905-sider
url.uio.no

Smykker og hårpynt

Hovedsmykket, chokeren som er avbildet over, er laget av små "perler" og "krystaller". Det er selvfølgelig bare juggel, men det er gedigent og overdådig nok til å passe til perioden. Det kostet også bare £49 så det var en god investering.

Samme smykke, men fotografert uten blits - fasongen kommer bedre frem.

Anette lagde øredobber for meg, slik at jeg fikk noe som matchet halssmykket.

Begynnelsen på hårpynten - små kammer med blå emalje/stener og en hårpinne med "krystall" og "diamant". Også fra London for en billig penge.

Og så en morsom dusk fra H&M. Svært egnet hvis man vil se ut som en showgirl :)

Sko og strømper

Jeg har et par gangbare sorte sko fra før. De har først og fremst veldig riktig hæl, og er ganske bra elles også, og til og med gode å ha på seg, så de bruker jeg gjerne.

Det er i peroden helt trygt med sorte strømper, eller man kan matche strømpene til skoene sine. Jeg har både korte og lange sorte knestrømper.

Yttertøy

Da vi ryddet loftet i fjor, fikk jeg to caper etter farmor. Capene er sydd i Srinagar på 1940-tallet (antar jeg). De er naturligvis i Kashmir. Den ene er mørk blå med broderier med blå som hovedfarge, den bruker jeg, og den andre er sort med broderier i beige og grønt, den passer fint til Anettes kjole.

   

Hvis det regner har jeg også en artig hvit paraply fra Lisbeth Dahl.

Annet tilbehør

Lange satenghansker er en selvfølge, og hvite er aldri feil. Dessuten passer de til kjolen. Jeg hadde offwhite hansker fra før men fant ut at jeg ville investere i noen kritthvite for anledningen.

Av en eller annen grunn fikk jeg så lyst på en lyseblå fjærboa. Den kostet £8 og matcher kjolens farge fint.

Viften kjøpte jeg på Standard. Den er kritthvit og helt enkel. Jeg har knytet på et kritthvitt satengbånd.

Vesken er kjøpt i Oslo. Den er i polyestersateng med perler og perlefrynser. Jeg har gjort to forandringer: 1) Det var brodert små hvite "stener" på den. Disse spratt jeg av. Da ble vesken finere, og lettere. 2) Håndtaket var en snor med perler. Disse var glatte mot satenghanskene. Jeg byttet ut håndtaket med en hvit snor jeg tvinnet dobbelt.

Til toppen


Av Anne Innes Sist endret 10. januar 2006