[Min startside] Norsk Sjakkblad norsk sjakk

Atle Grønns sjakkside


Norsk Sjakkblad
Siste nummer

2005-årgangen av NSb
2004-årgangen av NSb
Errata

Boka mi som kommer i oktober 2016.

Jeg er sjakkspiller, såkalt internasjonal mester. Jeg debuterte i eliteklassen i NM i 1988, to år før Magnus ble født. Mitt beste resultat er en 3. plass fra NM i 2013. Jeg vant NM i hurtigsjakk i 1992 foran Simen, som var ganske god den gangen, og samme år spilte jeg på det norske OL-laget i Manilla.

Interessen for mine partier er ikke alltid så stor, men her hadde jeg endelig en interessert tilskuer. Av og til møter jeg sterke spillere, både på nasjonalt og internasjonalt nivå. Begge barna mine er også ganske ivrige sjakkspillere. (Foto av henholdsvis T. J. Svensen, O. Dolzjikova og H.-I. Kongevold)

Fra 2011 har jeg hatt en ukentlig sjakkspalte i den nynorske ukeavisa Dag og Tid - kanskje verdens eneste sjakkspalte uten sjakktrekk og sjakkdiagrammer. I den samme avisa skriver jeg også serien "Magnus Carlsens sjakk" som dekker turneringer og VM-matcher med Magnus i hovedrollen. Det er for øvrig også mange andre gode grunner til å abonnere på denne utmerkede avisa.

Med årene har jeg skrevet ca. 300 artikler og mindre stubber om sjakk. Her er min online artikkel fra Store Norske Leksikon (2013) Magnus Carlsen.

Tidligere har jeg vært redaktør av to årganger (2004-05) av Norsk Sjakkblad, medlemsbladet for Norges Sjakkforbund. Mine to årganger som redaktør finner du i spalten til venstre.

I årene 2006-2008 redigerte jeg hjemmesiden til min sjakklubb Oslo Schakselskap.

Jeg har også redigert Stormesterheftene utgitt av Ungdommens Sjakkforbund.Oppdatert 5. august 2016