Flagget er et klikkbart kart.

 

"Tallmagi," sa Peter, "er vel ikke typisk norsk. Det interessante er ikke hvordan LCD-tallene ble tolket,

 

You are currently in Network.

For Network central, click here.

For Engaging with the world central, click here.


 

men hvilken sammenheng de ble satt inn i. Men jeg husker noe annet fra syttitallet. Jamsis nedslag, for eksempel. Og hva med uoffisielle poengsummer, min uoffisielle rundetid, sier det dere noe?" Nigel gliste, de andre ristet på hodet. "Det veldige, tunge alvoret når Bjørnsen og Jorsett kommenterte Olavi Köppäs 5000-metere! Skjemaene hvor man kunne fylle ut rundetidene selv, som sto i lørdags-Arbeiderbladet, de fylte et par gode avissider hver gang det var EM eller VM. Dette forsvant lenge før Norge, men gudbedre."

"Välïumlöut, throbblewobbler, lemmingleston, rawpuscle," sa Gøran.

"Hvabehager," sa Nigel.

"Det er min kultur. Ikke rundetider på femtusenmeteren. Dette er navn på noen av monstrene du må beseire i Crystal Crazy. Vil dere ha flere?"

"Det er ikke så farlig. Men hva med bokk og bayer, fantes de nå på slutten? Noen som husker?" De andre ristet på hodet, og andre forslag til Peters virtuelle referanseverk ble i stedet fremmet.

"Friedland – ringeklokkenes svar på Eget Forlag?"

"Astroburger, Turboneger, Orange Jews, norske rockband."

"Hvorledes en rekke mennesker alltid begynner enhver diskusjon med å si <Egentlig tror jeg vi er enige, men...>"

"Peder Ås! Gjennomgangsfiguren i samtlige lærebøker på jus!"

"Kontaktlinser av fiskeslo! Ingen andre enn nordnorskingar har prøvd å utvikle noko slikt. Diverre klarte dei ikkje å forhindre at linsane råtna opp etter kort tid."

"De grusomme, affekterte radiostemmene. Åggingen. Sludderet. Kaklingen og mjauingen hver eftermiddag på kulturkanalen P2. De såkalte <låtene> alle mellomrom ble tettet igjen med, som om man måtte bruke makt for å tette igjen hjernens irrganger med fett – som om tidsånden ikke klarte det alene. Avisjournalister som ikke kunne stave, som skrev Ghandi for Gandhi og det som verre var, radiojournalister som ikke klarte å skille mellom de og dem, hvem skulle vel klare å redde det norske sproget når slike gikk løs, de snakket som lobotomerte høyrepopulistiske politikere hele gjengen?"

"Solskinnsbollene på 7-Eleven!"

"17. mai-feiringa. Seksognitti prosent feira visstnok syttende mai, det blir omtrent heile Noreg, pattebarn inkludert, minus innvandrarane og ein og annan same og kven. Eg laga eit program om det der. Det fantest kring to millionar bunadar for ein befolkning på fire og ein halv million. Dei fleste kosta omlag tretti tusen. Seksti millardar kroner. Det vart oljepengane nytta til."

"Skallid, Albert og Frasse!"

"Hva?"

"IKEA-modeller."

"De er svenske."