<!-- <!-- function MM_reloadPage(init) { //reloads the window if Nav4 resized if (init==true) with (navigator) {if ((appName=="Netscape")&&(parseInt(appVersion)==4)) { document.MM_pgW=innerWidth; document.MM_pgH=innerHeight; onresize=MM_reloadPage; }} else if (innerWidth!=document.MM_pgW || innerHeight!=document.MM_pgH) location.reload(); } MM_reloadPage(true); // --> function MM_swapImgRestore() { //v3.0 var i,x,a=document.MM_sr; for(i=0;a&&i<a.length&&(x=a[i])&&x.oSrc;i++) x.src=x.oSrc; } function MM_preloadImages() { //v3.0 var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array(); var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++) if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}} } function MM_swapImage() { //v3.0 var i,j=0,x,a=MM_swapImage.arguments; document.MM_sr=new Array; for(i=0;i<(a.length-2);i+=3) if ((x=MM_findObj(a[i]))!=null){document.MM_sr[j++]=x; if(!x.oSrc) x.oSrc=x.src; x.src=a[i+2];} } //-->

 

"Hva med deg? Hva forbinder du med Norge, siden du spurte?"

"Jeg tenker anderledes enn deg, jeg tror faktisk jeg har en

 You are currently in Network.

For Network central, click here.

For Engaging with the world central, click here.


 

grunnleggende annen innfallsvinkel til verden, asse. Det var derfor jeg var interessert i å høre hva du kom til å si. En annen klode, liksom. Mine tanker går nemlig i retning av lukten av nyslått gress mot slutten av en solrik mai, luften ved Båntjern en tåkete morgen tidlig i september, kaklingen fra gamle kjerringer på t-banestasjonen, kanelbollene fra Baker Hansen, ja ja, og også slike ting som dønkerne der de står og henger slapt i møkkete jeans på skolen uten å bry seg om at de blir våte av regnet, Peter Gabriel på Kalvøya i juni, Jan Erik Vold når han snakker om trikken og loff, sankthansaften på fjorden og flatfylla på Sankthanshaugen syttende mai, bursdagsselskapene da jeg var barn og ikke likte bløtkake, damer jeg har kjent og kiser jeg har havnet i klammeri med, pølser på termos under skøytemesterskapene på Bislett da jeg var guttunge, duften av syriner og nymekkede marokkrever, Grateful Dead når en lang våkenatt går mot sin ubønnhørlige avslutning, fleinsoppen på Ekeberg. Skjønner? Dette er ikke din verden, vet du."

"Hva vet du om det?" Den glinsende rødfargen på Peters nese bredte seg til kinn og panne.

"Næh, har ikke du gått på Blindern i årevis for å avlære deg de vanlige menneskelige måtene å kjenne verden på, da?"

"Hør her," begynte Peter offensivt, men det kom ikke mer. Han drakk i stedet for å fullføre det som med litt flaks kunne ha utviklet seg til et resonnement.

Nigel fortsatte: "Lyden fra t-banen når du står og hutrer på holdeplassen i januar, jeg elsket den lyden av syngende skinner. Og så den emne lukten av skai, aftershave og tarmgasser når man kom inn i varmen, selvfølgelig, alt har sin pris."

"Du må være sprø hvis du tror universitetsstudier er så effektive at de skaper helt nye mennesker. Gudbedre, ikke engang Stalin eller Mao klarte å skape det sosialistiske menneske. Jeg liker også lukten av boller, hvis det er dét om å gjøre."

"Det er det ikke. Men få høre, da. Hva mer?"

Peter skulle gjerne ha vist sin sanselige side, men den var ufullkomment utviklet, hvilket han gjerne innrømmet, men bare overfor seg selv. "Norsk jordbruk, det forbinder jeg med Norge. Lærere og sykepleiere som innimellom går på kunstnerlønn for å holde våre daler grønne og vakre, bare fordi de tilfeldigvis eier noen mål jord. Korn og kuer, vet du. Det er det vi burde ha vært besatt av, ikke fisk og fotball. De viktigste aktørene i norsk landbruk, bortsett fra selve mottagerne av kunstnerlønn, er korn og kuer. Kuer og korn. Visste du at grunnen til at småbøndene som driver med melk unnlater å protestere mot kornsubsidiene, er at de vet at dersom subsidiene hadde vært lavere, ville kornbøndene ha begynt med kuer? Helt til ganske nylig fantes bare én kurase i Norge, NRF. Norsk Rødt Fe. Og det landet kaller seg humanitært og åpent for alle slags folk? Kalte. Faen. Jeg må ha mer å drikke, nå driter jeg i budsjettet."

"Hva er galt med vakre daler? Noe av det som alltid fascinerte meg ved Norge, var den usannsynlige forkjærligheten for hesligheten. Hvis noe var stygt, måtte det være nyttig, og da var det sikkert fint tross alt. En stygg tunnel for en håndfull vestlandske privatbilister brukte de gladelig noen hundre millioner på, men en vakker bygning? Ikke vest for Stockholm. Da er det forsonende at de i det minste klarte å lave noen pene landskap. Nei, den kunstnerlønnen var vel fortjent. De holdt jo bygdene så velstelte og grønne, tro mot Lord Isbjørnstjernes idealer," sa han, og tilføyde at man for all del ikke måtte glemme at Norge rent faktisk var en høykultur. "Hvis ikke et ukjent geni hadde funnet opp høyet en eller annen gang efter Romerrikets fall, ville det ha vært umulig å holde kveg i et land med et så strengt klima. Det forrige årtusenets viktigste innovasjon, spør du meg."

"Det er noe merkelig med mentaliteten i det landet," sa Peter. "Ta for eksempel slagordet <Ingen drikk kan erstatte melk.> Denne hvite, rene væsken som forteller oss at vi lever i et hvitt, rent land, ubesudlet. Ingen drikk kan erstatte melk. Nei, det er ganske riktig ingen annen drikk som skaper flere benbrudd hos eldre eller hjertesykdommer hos yngre. Hva med <Ingen drikk kan erstatte øl>? Prøv den, eventuelt <Ingen drikk kan erstatte appelsinjuice>, ikke sant. Et juicedrikkende folk ville dessuten ha snurpet anus mindre resolutt sammen ved tanken på ikkehvite mennesker, det er min påstand. Hvorfor er det mindre rasisme i Italia enn i Norge? Det er ingen rasjonell grunn til at voksne mennesker skulle drikke melk. Kroppssekreter fra et annet pattedyr!"

"Men det er en masse irrasjonelle grunner! Inderne elsker også melk av fullkomment ubegripelige grunner. Hvorfor i alle dager skulle man trenge å begrunne sine grunner? Om dette har Gödel skrevet noe dypsindig."

 
Flagget til høyre er et klikkbart kart.