"Jeg drikker, takk skal du ha uansett. Ellers takk, heter det visst på norsk. Høyskoler og høgskoler, jeg jobber forresten

 You are currently in Network.

For Network central, click here.

For Engaging with the world central, click here.


 

på et universitet, vi må huske disse tingene, ingen andre gjør det for oss lenger, ser det ut til. I gamle dager, da jeg var liten, var det tre store bryggerier i Oslo sentrum. Nå er det ett igjen. Dessuten var det et stort industriområde hvor de laget tunge, trege ting av metall og murstein og sånne ting, langs Akerselva. Du vet hva som er skjedd der? Nå – ja, inntil for et par dager siden – var det området stappfullt, eller sjtappfullt, som det heter på moderne norsk, av virtuell industri. Microsoft, radiostasjoner, et digert distribusjonsfirma for bøker, tv-studioer. Det eneste de hadde å selge, var symboler. Symboler selger bedre enn ting. I en viss forstand er de mer miljøvennlige, i en annen forstand mindre. Man kan få hjernekreft av å snakke i mobiltelefon, glem ikke det."

"Når du først er i gang, glem ikke det største mekaniske verkstedet heller!"

"Aker brygge, for faen! Jeg likte det best i mellomfasen, mens de rev og bygde og herjet og holdt på. Black Box befant seg i en nedlagt lagerhall og du måtte forsere et område fullt av rustent metall for å komme til Vikateateret. Da levde den bydelen på en annen måte enn de tilstivnede formene før og etter, det føltes nesten som om den fantes."

"Husk det, bhai. Alle de små slintrene av sann rikdom og glimtene av skjønnhet som fantes i islandet, skål for dem. Dette landet trenger ikke vår hjelp til noen verdens ting. Her er det altfor meget av alt. Du har selvfølgelig den sukkersøte og grandiose hinduismen, som lukter røkelse og det som verre er lang vei, men samtidig er det mange flere kristne her enn det var i Norge og like mange muslimer som i Pakistan. Og der er dessuten mange flere. Jainene, som er så fromme og pasifistiske at enkelte av dem går med munnbind for å unngå å svelge små insekter. Parsiene – de er som jøder eller bergensere, de blir kapitalister og kommunister, de driver med finans, forskning, klassisk musikk, helst europeisk, de skjønne kunster. Tibetanske buddhister! Og tenk på historien. Dette landet har så meget historie at det ikke finnes en sten av noen størrelse uten et arkeologisk funn under, det er bare et spørsmål om hvor dypt du gidder å grave. Du må ferske at dette ikke er et land det går an å forlate når det først har satt seg under huden."

 
Flagget til høyre er et klikkbart kart.