Han åpnet den Berlusconi-eide Verdens Gang. Forsiden hadde i dag en variasjon over temaet

 You are currently in Network.

For Network central, click here.

For Engaging with the world central, click here.


 

"Den trofaste hund", og handlet om en schäfer som først hadde funnet veien hjem over fjellet og deretter – med livet som innsats – reddet livet til et barn i familien som eide den. På neste side fordømte en krass lederartikkel de tre algirerne som nylig var blitt varetektsfengslet for å ha oppgitt falsk identitet. Avisen trakk en linje mellom deres uanmeldte ankomst til landet og den norske asylpolitikken, "som i mange år har befunnet seg godt over grensen til det naive og dumsnille, når sant skal sies". Avisen foreslo å suspendere samtlige asylsøknader på ubestemt tid. "Ingen skal kalle dette rasisme," konkluderte den anonyme lederskribenten. "Dette er sunn fornuft. Ingen bonde er så dum at han glemmer hvor gjerdestolpene går. Så dumme bør ikke vi være heller, vi har et helt land å slå vakt om." Det var nå mange år siden VG hadde skrevet forbitret om norsk bistand. Noen burde kanskje minne dem om at de gjorde det altfor lett for uhjelperne å sløse med skattebetalernes penger når de så ensidig konsentrerte seg om å snakke stygt om innvandrere, tenkte Jonas.

Lenger inne i avisen tilbød redaksjonen sine lesere noen helsides bilder med lange billedtekster om drap og lottomillionærer, før bilsidene og sporten tok over. Det norske skiskytterlandslaget hadde nettopp kommet hjem fra en intensiv treningsleir i de newzealandske fjell, og prognosene foran den kommende sesongen lot til å være meget gode. Det GK-eide Stabæk lå igjen an til å vinne både serie og cup, mens Sonys Liverpool var i ferd med å gjenerobre hegemoniet i England. En norsk fotballproff i Spania hadde slått opp med kjæresten, og en annen håpet å komme med på laget i dagens kamp. Jonas la også merke til at VG varslet "pent, kaldt vær" for hele helgen, iallfall i Sør-Norge.

Dagbladets førsteside advarte mot den nye intelligenspillen, som avisen selv hadde markedsført med en toogsyttipunkts grotesk font for en halv uke siden. "Norsk lege: IQ-PILLEN GJØR DEG IMPOTENT!" Lørdagens portrettintervju var med kona til landslagstreneren i skiskyting, og på de beleirede kultursidene tronet en ondskapsfull slakt av den nyrealistiske, kulturkritiske romanen Lokalbedrøvelse, pseudonymt utgitt på et større forlag, under tittelen "Rørete pludder " – side om side med en kritisk artikkel om de nye fjernsynsprogrammene. Tegneseriene var like elendige som vanlig, og de var som vanlig omkranset av åpne brev fra anonyme mennesker som likte rødvin, hjemmekos og turer i skog og mark. Avisen hadde ikke flyttet seg en millimeter etter at den ble solgt til Rupert Murdoch, lojal mot Manchester United hadde den alltid vært uansett. Aftenpostens lørdagsutgave hadde for sin del førstesidehenvisninger om det voksende psykopatproblemet, en koselig reportasje om en norsk tekstilkunstner som hadde utvandret til Toscana, litt om krigen i Israel og "det siste eksotiske reisemål", nemlig jungelen i det indre av Guyana, som avisen nå organiserte pensjonistturer til.

 

 
Flagget til høyre er et klikkbart kart.