"Alle på Vestlandet veit kva svele er. Har du aldri teke ei ferje på Vestlandet?" Han ristet på hodet. Hun forklarte med påtatt

 You are currently in Network.

For Network central, click here.

For Engaging with the world central, click here.


 

tålmodighet. En svele viste seg å være en liten, tykkfallen pannekake som gjerne inneholdt sukker i tillegg til vanlige pannekakeingredienser. Dravle, som fungerte som et slags pålegg, lot til å være en av de utallige variantene av ihjelkokt melk som ble tilvirket i norske distrikter. I Trøndelag gikk den under dekknavnet mølsgrøt. Det nordindiske navnet på dravle er forresten gulab jamun, og den serveres som små beige dessertkuler smakssatt med kardemomme og druknet i karamellsaus.

"Normalt hatar eg å treffe norskingar utanlands, altså, men det er jo ein litt spesiell dag? Men... det der var det første som falt meg inn. Kva saknar eg frå Noreg? Spør meg igjen om nokre veker. Eg likar geitost og grandiosa, men eg har alltid vore glad i indisk mat óg, men herregud, berre i Oslo var det rundt førti indiske restaurantar, so er ikkje det norsk då? Eg veitkje. Herregud folkens, i dag veit eg visst ikkje noko som helst. Ikkje typisk for Ylajali Kvassvik. Berre vent."

 
Flagget til høyre er et klikkbart kart.