Solen sto lavere nå, og Lal Qila, det røde fortet, var badet i et uvirkelig gult flomlys. På avstand så det ut som om

 You are currently in Network.

For Network central, click here.

For Engaging with the world central, click here.


 

det hadde tatt fyr. Norskingene kjøpte hver sin flaske lunkent vann på den brune plenen foran fortet. De hadde bare gått noen skritt da den første tiggeren,en gutt i tiårsalderen, henvendte seg til Peter, som hadde det rikeste utseendet av de to. I befippelsen ga han gutten en femmer. Få sekunder etter hadde han en ny tigger i hælene, denne gangen en pike omtrent på samme alder. "Hør her," sa han ergerlig, uten å bry seg om at hun ikke forsto et ord engelsk, "hvor mange tiggere tror du det er i Delhi? Kanskje hundre tusen! Hvordan skulle jeg kunne gjøre noe for alle sammen?" Den fillete jentungen så spørrende på ham og gjentok sitt ønske. Han ba henne ryke og reise, og krysset den tett trafikkerte gaten i farlig stor hastighet.

Neste gang han brukte dette argumentet overfor en tigger, og det skulle bare gå noen timer, fikk han svar. "Det finnes hundre tusen tiggere i Delhi, sier du," sa den unge mannen da på et helt forståelig engelsk, "og du kan ikke hjelpe alle. Men hvor mange av dem møter du? Sett at det er hundre tusen av oss og femti tusen av dere, da er det nok at dere hjelper to hver." Peter ga ham en tier, selv om det stred mot hans natur å gi penger til tiggere, og gikk skamfull videre.

"Hva er sannhet?" spurte Nigel ut i luften og tente en Gold Flake, noe som virket overflødig i den eksosmettede luften som innhyllet Chandni Chowk. "Du har selvfølgelig hørt den buddhistiske fabelen om de tre blinde som støtte på en elefant. Ikke sant, den ene får fatt i halen og sier at vel, elefanten er lang og tynn. Den andre tar tak i snabelen og sier at nei, elefanten er som en tykk, myk, bøyelig pølse med dype rynker. Derefter griper den tredje et ben og konkluderer med at elefanten er som en trestamme. Hva er sannhet?"

 
Flagget til høyre er et klikkbart kart.