Flagget er et klikkbart kart.

 

Personlig er jeg mer glad i ekte virus, men bare de sympatiske, av typen Joshi. Dette viruset, som

 

You are currently in Network.

For Network central, click here.

For Engaging with the world central, click here.


 

stammer fra India, infiserer oppstartsektoren på harddisken, men holder seg stort sett i ro. Hvert år den femte januar våkner det til liv og presenterer beskjeden "type Happy Birthday Joshi". Hvis du ikke gjør som viruset sier, henger harddisken seg opp. Og så går det et år til neste gang. Sånne liker jeg. De er ikke vondt ment. De er laget av ensomme hakkere med kjærlighetssavn.

Omtrent samtidig som Joshi slo seg ned i harddisken min, fikk jeg et tilbud om oppgradering fra Girlfriend 4.0 til Wife 1.0. Den viktigste ulempen ved Wife 1.0 besto at den var uhyre vanskelig å fjerne når du først hadde installert den. Dessuten slukte den det meste du hadde av hukommelse, og fikk systemet til å kræsje på de ubeleiligste tidspunkter, akkurat når du hadde satt deg ned med en øl og en hyggelig vebbside. Jeg kommer heldigvis aldri til å skaffe meg verken Girlfriend 4.0 eller Wife 1.0, men i øyeblikket er jeg veldig interessert i om Boyfriend 3.0 har planer om å få systemet mitt til å henge seg opp, eller om han nøyer seg med å kræsje harddisken. Han leser meg alltid fra cache, mens jeg må hente inn ham fra fil hver gang. Han har no visible body fat, jeg begynner å utvikle noen ekle love handles rundt livet. Og Timothy Leary flakser rundt på vebben etter sin død, jeg liker å fantasere om at han kanskje jobbet med en fjernkontroll for småbarnsforeldre de siste årene han døde.

Den ville nok være vanskelig å implementere med dagens teknologi, men den ville uten tvil bli sinnssykt populær når den en gang ble sluppet på markedet. Akkurat nå skulle jeg mer enn gjerne skrudd av lyden på barna foran meg i bussen, eller svitsjet dem til en stille kanal. Zapp!