<!-- <!-- function MM_reloadPage(init) { //reloads the window if Nav4 resized if (init==true) with (navigator) {if ((appName=="Netscape")&&(parseInt(appVersion)==4)) { document.MM_pgW=innerWidth; document.MM_pgH=innerHeight; onresize=MM_reloadPage; }} else if (innerWidth!=document.MM_pgW || innerHeight!=document.MM_pgH) location.reload(); } MM_reloadPage(true); // --> function MM_swapImgRestore() { //v3.0 var i,x,a=document.MM_sr; for(i=0;a&&i<a.length&&(x=a[i])&&x.oSrc;i++) x.src=x.oSrc; } function MM_preloadImages() { //v3.0 var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array(); var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++) if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}} } function MM_swapImage() { //v3.0 var i,j=0,x,a=MM_swapImage.arguments; document.MM_sr=new Array; for(i=0;i<(a.length-2);i+=3) if ((x=MM_findObj(a[i]))!=null){document.MM_sr[j++]=x; if(!x.oSrc) x.oSrc=x.src; x.src=a[i+2];} } //-->

 

"Hallå din kødd, ere blitt no pårræ siden sist elle?"

 You are currently in Network.

For Network central, click here.

For Engaging with the world central, click here.


 

 

"Blitt no på meg ja! Det er verre med deg, tenker jeg, din jævel!"

"Meg? Hå!" Det oppstår en kort pause idet Odd snur seg for å henge skinnjakken på en knagg bak seg. Det trange kjellerlokalet er dunkelt belyst, med mørkebrune møbler og hvitkalkede vegger.

"Lommebok, røyk, donger, gønner... nei, jeg bare kødder, drit i meg, jeg er bare så inni hælvete drittlei i da."

"Skarrukke ha en elle?" Bønna har allerede rukket å drikke en halv halvliter mens han ventet på kompisen.

"Jo, for faen. Og dua, skarru ha en tel meresamma elle?" Bønna rister såvidt på hodet.

"Jeg drøyern. Bare gå og kjøp, du."

Bønna har kjent Odd i ... hvor mange år? Tyve? Femogtyve? Merkelig at han ikke vet det. Han gjør et raskt regnestykke og kommer til niogtyve. De er femogtredve nå, men har de kommet lenger? Hadde de trodd, da de var seksten og for første gang slapp inn på denne puben, takket være storvoksthet og mørke dun på overleppen, at de ville sitte ved samme bord nesten tyve år senere, og snakke om de samme temaene omtrent på den samme måten? Tja, når sant skal sies hadde det aldri falt dem inn å stille spørsmålet den gangen, de tenkte for mye på damer til å ha tid til å tenke på noe annet overhodet. Har de kommet lenger? Han skotter bort på kameraten som står og spøker høylytt, nesten litt støyende, med Rashid i baren. Hva vil det si å komme lenger? Å få seg en utdannelse og en familie, kanskje. De fire V’er, villa, Volvo og voff-voff. Bønna føler seg ikke klar for det ennå. Utdannelse, derimot, skulle han ikke hatt noe imot å ha hatt litt mer av. Det finnes ikke annet enn drittjobber for folk som ham, og det vet han. Odd er aldri hypp på å snakke om slike emner når de er ute i helgene, han pleier alltid å si at Bønna ikke må bry hue sitt med sånt piss. Lett for deg å si, pleier Bønna å svare, du som har den fete jobben med å selge anlegg. Fet jobb? svarer Odd vanligvis med en vantro mine, jeg står i buttikken, går på lageret, kjører ut og monnterer, å ere som er så fett med det? Du slepper ihvertfall å bli møkkete på fingra, du slepper all driten, det er reint og egentlig ganske kult der, pleier Bønna å innvende, han er så keitete og udannet og har så stygge negler at han ikke kan få jobb som ekspeditør engang, han er dømt til å jobbe med tunge og møkkete greier så lenge det finnes slike jobber. "Dessertgennerasjon’ det er det dere er," sa en eldre kollega til Bønna for flere år siden, han måtte ha gått av forlengst nå. Bønna hadde hørt uttrykket, men mente at det ikke kunne stemme på ham og hans jevnaldrende. "Å joda, gutten min," svarte kallen smørblidt, "tenk på all den fine fitta dere får! Vi fikk ikkeno’, vi!"

Men nå er Odd tilbake med sin skummende seidel. Hvorfor gjør de aldri noe annet? tenkte Bønna. Hvorfor kan de ikke gå ut et annet sted; hvorfor kan de ikke drikke rødvin i stedet? Alltid den samme kroa, alltid halvlitere. Om tyve år... Han slipper å tenke tanken fullt ut. Odd, høy og slank med lyse puddelkrøller som ville ha blitt oppfattet som harry på restauranten nede på hotellet, men som er helt normale – ja, ikke så lite attraktive – her, har en tent Prince i munnviken og gliser bredt når han setter seg ved det mørke trebordet. Alltid ferdigrøyk i helgene, tenker Bønna.

"Jeg syns du byner å bli litt skalla, jeg! Få se påræ! Litt Kojak, elle, hæ?" Han lener seg over og skal til å trekke luggen til Bønna bakover for å se vikene, men Bønna slår en beskyttende neve liksom-aggressivt i luften foran seg.

"Drit i det, a! Herregud, er det no rart, a, om så er? Veit du å gamle vi er, elle? Vi er for faen ikke søtten lenger, veitdø."

"Jeg har ikke merka no," sier Odd med henvisning til sitt eget hår, som han stryker tynne venstrehåndsfingre gjennom – hvis han hadde kommet lenger enn til "Smoke on the Water" i tenårene, ville disse fingrene ha vært gull verd på halsen til en Stratocaster. Homoaktig, tenker Bønna defensivt. Han har alltid vært litt homoaktig, ikke skjønner jeg åssen han har fått det draget på damene. Svær pikk? Merkelig nok aner ikke Bønna hvordan Odds pikk ser ut, de gikk i forskjellige klasser på ungdomsskolen og hadde ikke gym sammen. En Sankthansaften for sikkert femten år siden presterte de det i ettertid utrolige mesterstykket å gjennomføre samleie med hver sin pike samtidig i et firemannstelt (da Odd var vel i gang, ropte han over til Bønna: "Og du’a, skarrukke haræ e’betta du ævv?"), men likevel aner han ikke hvordan Odds pikk ser ut. Det er nesten det eneste han ikke vet om Odd. Det og minibankkoden hans.

 
Flagget til høyre er et klikkbart kart.