Subject: Being Norwegian
Date: Sun, 30 Jun 96 15:47:26 -0000
From: Trond H vard Holmen <troholme@online.no>
To: Thomas Hylland-Eriksen <g.t.h.eriksen@ima.uio.no>
Mime-Version: 1.0

Har nettopp lest din artikkel "Being Norwegian". Jeg vil bare tillegge en observasjon som er typisk for meg: Norge har den høyeste andelen av vakre kvinner i verden ifølge de standarder amerikanerne har for hva som er pent. Dette gjør at det å gå rundt i en by som Tønsberg på mange måter er akkurat som å gå rundt i en Hollywood-film (selv innvandrerne våre er penere enn de kontaktbyråene legger ut på nettet. Akkurat dette fenomenet er hva jeg vil karakterisere som KOMPLETT uforståelig). Når jeg sier Hollywood-FILM, så mener jeg akkurat det. Som du selv beskriver, er dette systemet overhodet ikke interaktivt.

Hvordan har en egalitær kultur som vår klart å svelge en grunnleggende elitistisk massekultur som den amerikanske? Fordi vi har misforstått hele opplegget! Vi tror at disse filmene er helt REALISTISKE! Folk ser jo ut og oppfører seg omtrent som nordmenn i dem
Det typiske norske utseendet og den typiske norske væremåten slik du beskriver den er identisk med den du finner i den amerikanske overklassen (vel, de FORSØKER å være europeere). Resten av de folka ser ut og oppfører seg omtrent som meg. Det visste jeg ikke før jeg fikk Internett.


Nexus