NOEN TANKER EN TIDLIG MORGEN

- Artikkel i fjellposten høsten 1995

Da jeg her om dagen lot tankene fly, mens jeg på sykkelen gled ned til jobben dukket plutselig spørsmålet opp: Hvordan ser egentlig andre på oss fjellfolk? Helst vil vi jo gjerne bli sett på som en sporty gjeng, men sykler egentlig en «sporty person» til jobben?

Etter litt slo det meg at for virkelig å bli sett på som sporty i våre dager, må man vel kjøre en sporty bil til jobben. En BMW med skiboks på taket er i så måte den ideelle måten å forsere Oslo sentrum på, mens vi syklister heller blir sett på som en gjeng sære «gærninger».

Og hva gjør slike sporty personer i helgene? De drar i hvert fall ikke på telttur, men kanskje til et av Hemsedals mange in-steder for å kjøre slalåm fra elleve til to på formiddagen.

Ja, selv når vi reiser til Hemsedal er vi ikke sporty i den forstand. Telt ved bunnen av bakken og after- ski først når bakken er stengt (og alle normale personer for lengst er tilbake på hotellet), er ingen måte å være sporty på. De andre undrer seg kanskje over hva vi egentlig har der å gjøre, etter som vi ikke en gang bruker den velpreparerte bakken, men aller helst kjører i skogen og krattet.

Så vel møtt til et nytt semester, stadig uten forhåpninger om en sporty image. En gjeng gærninger? Vel, kanskje, men vi har det i hvert fall artig.

Harald Fekjær


Tilbake til: [Haralds friluftssider] [Haralds hjemmeside][Komentarer]