Veiledning i å finne fram til «Tvebo».

Tips: Ta en utskrift av denne siden, men les gjerne gjennom den før du drar hjemmefra.

Kart over Brunlanes
Kartene viser området Langesund/Larvik (Langesund til venstre, Larvik til høyre). E18 krysser øverst. «Tvebo» er omtrentlig markert med en rød ring.

Har du GPS kan du legge inn kartkoordinatene (WGS84/UTM zone 32V) 0548041 6544372, eller N59°02'09.9" E009°50'13.5" -- sånn sirka.

Det finnes mange kart-tjenester på nettet som også kan vise stedet, og man kan zoom'e og pan'e og beregne kjøreruter og greier. Prøv f.eks. en av disse:

Hvordan komme dit ?

Det er mulig å komme med bil, båt eller tog.

Bil

Fra Oslo kjører dere E18 mot Larvik. Herfra er det to muligheter:

Fylkesvei 302 - Brunlanesveien

[Utsikt mot hytta]
Slik ser Tvebo fra den andre siden av vika. Her må dere hoie/ringe!

Via Langangen

En muligens enklere vei er å følge E18 videre, mot Langangen. Her er det bompenger! Men kommer dere fra vest/sør er dette selvsagt å foretrekke:

Båt

Ankomst med båt har den klare fordel at man slipper å krangle med vertskapet om sengeplasser. Man er dessuten uavhengig av skyss over vika etc.

Vi antar at dere har sjøkart over området. Seil mot Langesundsfjorden, og inn Mørjefjorden. Hold deg litt unna land, så er det ingen farlige grunner.

Dere skal til den gule hytta på sydspissen av halvøya ganske langt inne i fjorden, «Sildevik» på kartet. Sannsynligvis ligger det en hvit skibsplast passbåt og en gul jolle ved brygga der.

Kast dreggen, og fortøy ved brygga. Det skulle være dypt nok for de fleste fartøyer.

Tog/Buss

Det går alltid et tog til Larvik, eller kanskje en ekspressbuss. Sjekk på www.nsb.no, eller trafikanten.no.

Det går busser fra jernbanestasjonen i Larvik til Helgeroa (kanskje også til Tvedalen?) rett som det er. Vestviken Kollektivtrafikk AS er sikkert behjelpelig med opplysninger, telefon 33 30 01 00 eller www.vkt.no. Sist jeg sjekket var det ca. en halvtimes ventetid på bussen i Larvik

Tips: Hvis dere skal hjem på samme måte, så sjekk tog/buss-tider til returen også.

Henting i Larvik eller Helgeroa må avtales med vertskapet.


Hans Peter Verne