Hei sann!

Først og fremst vil jeg starte med å ønske dere velkommen til min lille avkrok her på UiO. Dere vil på disse sidene finne min – alias kandidatnummer 476602 for anledningen – mappeinnlevering i faget MEVIT2500 - «Multimodal webdesign».

Jeg vil på denne siden (altså forsiden) forklare hvorfor jeg har valgt det emblemet og sitatet jeg har gjort, mens dere gjennom menyen rett ovenfor her kan ta en titt på de respektive oppgavene.

Når det kommer til hvordan sidene bør leses, så har jeg noen anbefalinger på dette punktet. I tillegg til at du selvfølgelig må ha noe godt å drikke ved din side er det og anbefalt å benytte seg av nettleseren Mozilla Firefox og ha en PC-skjerm med en oppløsning på 1280 x 1024 pixler. Men husk! Dette er kun en abefaling og ikke ett krav; for jeg tror jeg skal ha klart å kode nok rundt til at den bør være greit leslig i både Microsoft sin Internet Explorer 7 og 8, og i den norske nettleseren Opera.

Og sist, men ikke minst, så har jeg utviklet disse sidene både i Windows XP SP3 og i Linux Ubuntu 8.10 og 9.04.

Emblem
Det første jeg tenkte da jeg skulle velge meg ut ett emblem var: Hva kunne jeg egentlig velge som kunne beskrive mine sider her ved UiO? Og svaret falt meg fort nokså naturlig; det gode gamle UiO emblemet. Jeg synes dette er en perfekt representasjon for mine sider her ved UiO, da dette er det klassiske og stilrene symbolet for denne skolen. Noen vil kanskje mene at dette er ett kjedelig valg, og at jeg har valgt å ta den enkle veien. Men jeg synes faktisk den understreker den "rene", enkle og gjennomførte stilen jeg har valgt å benytte meg av på hver oppgave. Så det så! Men for at folk ikke skal kalle meg lat, så laget jeg i tillegg ett alternativt emblem.

I tillegg til emblemet har jeg og valgt å lage en logo ut av brukernavnet mitt her ved UiO, og sammenslåingen ble da naturligvis joakimcs@UiO. Grunnen til at jeg i tillegg valgte å ta med en logo var for å poengtere min konsekvente bruk av typografi gjennom alle oppgavene, da for å danne en helhet – en slags rød tråd på kryss av oppgavene. Og av den grunn synes jeg det var naturlig å ta med en logo.

Sitatet
Som mitt sitat så har jeg valgt å låne ett uttrykk fra den amerikanske grafiske designeren og Oscar belønnede filmskaperen Saul Bass. Han sa nemlig en gang at «Design is thinking made visual», og jeg syntes det så perfekt oppsummerer grunntanken min bak disse sidene her i min lille avkrok. For det første var det nettopp dette jeg gjorde før jeg negynte på kodingen av hver av disse oppgavene; å danne meg en tanke om hvordan jeg ville presentere hver av dem. Og ut ifra denne lille tanken dannet det seg altså ett visuellt utrykk som jeg har ønsket å formidle med allmennheten. Dette sitatet var derfor perfekt for meg! Og det er med denne tanken i bakhodet at jeg og har valgt å skrive litt kort om design konsept bak hver av mine idéer for oppgavene, da de kort og godt er en visualisering av mine tanker.

Men da har jeg vel tatt mer enn nok av deres tid for denne gang, så da er det vel egentlig bare for meg å ønske dere god lesning videre:-)