UiO hjemmeside

Palm

Palmlogo


[UiO] [USIT] [IT-tjenester ved UiO]


Noen dager i en Palms liv:

Om morgenen stappes jeg i syncecradlen. AvantGo sørger for at Dagbladet,Wired News og Aftenposten overføres mens eieren min er i dusjen. På trikken: De ferske nyhetene leses, etterpå spilles Scrabble (CrossWords) på engelsk eller norsk. På jobb: Møte med en leverandør er notert i kalenderen min med alarm 5 min. før. På møtet utveksles visittkort, telefonnummere åker rett inn i adresseboken min og overføres etterpå til mobiltelefonen over IR med sharewareprogrammet GSM Tool. På trikken hjem tappes huskeliste for neste arbeidsdag inn i ToDo-listen før det igjen spilles et spill, kanskje backgammon. Plutselig er man fremme... I matbutikken tas jeg igjen frem slik at eieren min kan sjekke handlelisten laget i HandBase. Ut om kvelden: Eieren min får en veibeskrivelse av en venn og sjekker Helpinhands Oslokart for å finne veien. På hyttetur til helgen sjekkes mail med Eudora og en mobiltelefon med modem. Neste helg sjekkes rundetider på Rudskogen roadracingbane med Stop3Watch. Det er bare fantasien som begrenser hva en Palm kan brukes til...

USIT-Palm mailingliste:

Meld deg på her.

USIT telefonliste:

Denne kommer sannsynligvis inn i Notes slik at den kan lastes ned derfra og rett inn i Palmens adresseliste. I mellomtiden kan dere hente den ned som iSilo-fil her.

MicroFAQ


Mer Palm info andre steder på nettet:

Anbefalt testet programvare:

Kommunikasjon:

Diverse annet:

Tips:

MacOS:
Palm Desktop er nå i versjon 2.5, den kan hentes her:
UiO programdistribusjon:3Com Palm:PalmDesktop 2.5:Palm Desktop Installer.

eller fra 3Coms websider: http://www.palm.com/custsupp/macintosh/palmdtmac.html

Dersom du har en vanlig modemkabel kan du bruke denne sammen med adapteren som følger med din Palm. Du trenger da altså ikke å kjøpe MacPac med sync-kabel for Mac for å kople til dockestasjonen.

Hvis du har en Mac med USB og bruker hotsync via f.eks. Keyspan USB PDA Adapter må du installere følgende for å få hotsync til å virke som den skal: http://www.palm.com/custsupp/downloads/usbfixhqxleg.html

Nyttige linker for UNIX-brukere:

PalmSync

Unix resources for Palm users

Syncing mot Notes fra PC med Windows:

Interninfo på morgoth om Notes- og EasySync-installasjon.

Problemer med å få EasySync til å virke som den skal?

EasySync TechNotes:

EasySync for Lotus Notes Tips.

EasySync Conduits Do not Appear in HotSync III Manager Custom Dialog Box.

EasySync 3.0a for Notes: Notes R5 Appointment Description Does not Sync to the Palm Pilot.

Hjælp! Jeg har ingen Windows-maskin med EasySync for Notes.

Vi ønsker å få på plass programvare på Notes-serveren som vil la Palmer på nett kunne synce direkte mot serveren. Det er tre måter å få en Palm på nett: via modem og oppringttjenesten, via en ethernettcradle eller via en bordmaskin satt opp som Remote Access Server. En annen løsning er å kjøre en eller annen Windows-emulering på UNIX- eller MacOS-boksen. På MacOS fungerer EasySync og Notes 5 fint med VPC 3.0/Win 98.

Palm på ethernett via dockestasjon tilkoplet maskin med RAS:

MacOS 9 RAS:
Apple Remote Access Server 3.5 installeres. Den ligger på MacOS 9.0 CD'en. Denne settes opp som PPP server. Slå Answering på i Remote Access-kontrollpanelet (Remote Access menyen, Answering...). Her velger du også "Allow access to entire network". Under PPP Server Setup angir du "Allow TCP/IP clients to connect using PPP". Dersom du setter en verdi i feltet "Default client IP address" er det dette IP-nummeret Palm'en blir tildelt. Gi deg selv et brukernavn og passord under Brukere/Grupper i Fildelingskontrollpanelet. I Modemkontrollpanelet velger du nullmodem 115200 som modemtype dersom Palm'en din har PalmOS 3.3 eller nyere. Dersom ditt PalmOS er eldre velger du nullmodem 57600 her.

UNIX RAS:
Dette kan dere, eller hur?

PalmOS:
Med PalmOS 3.3 eller nyere på Palm'en velger du Direct Serial under Preferences, Connection Preferences. Tap på Edit... og sett Connection Method til Serial to PC. Gå videre til Details der du setter hastigheten til 115200 og Flow Ctl On. Under Network Preferences oppretter du en ny Service, gir den et navn, taster inn brukernavn og passord og velger Connection: Direct Serial. Til slutt velger du Details, setter connection type til PPP og setter resten av parameterene her i henhold til hvordan du konfigurerte din RAS.

MicroFAQ:

Hvordan får jeg overført og lest html- og tekstdokumenter på Palm?

iSilo er dokumentvieweren som anbefales. Konverteringsprogramvare for iSilo-formatet finnes for Windows, MacOS og diverse UNIX-varianter.

Hvordan kan jeg se på bilder på min Palm?

Image Viewer anbefales.

Hvordan sørger jeg for lengst mulig driftstid uten lading på tur?

Sett Beam Receive til Off og slå av lyder (Preferences, General). Unngå bruk av backlight. Du kan også installere Tornado V som lar deg kjøre prosessoren saktere og på den måten spare ganske mye strøm.

Finnes det alternative innebygde tastaturer?

Ja, det finnes flere, bl.a. Fitality Keyboard og Keyboard Hack. Min favoritt er Keyboard Hack. Med denne kan du bruke BÅDE grafitti og keyboard samtidig. KeyBoard Hack krever HackMaster.

Finnes det en ENKEL måte å skrive særnorske tegn i grafitti?

Klart det! Gå inn i Preferences, ShortCuts og lag tre nye shortcuts som du f.eks. kaller a, e, og o der a er shortcut for å, e er shortcut for æ og o er shortcut for ø. På denne måten kan du skrive æ, ø og å med grafitti med to tegn.

Eudora for PalmOS virker ikke og babler noe om UIDL, HandMail henter de samme mailene flere ganger ved bruk av leave mail on server, hva er dette?

Begge disse mailklientene trenger en popserver med UIDL-støtte. Det har ikke våre vanlige popservere. Forward mailen din til brukernavn@notes.uio.no og bruk domino01.uio.no som popserver.


Ansvarlig: JMT, sist endret 28/3-2000 av JMT