From: rasmus pedersen (rasmus@ibg.uit.no)
Newsgroups: no.mac
Subject: Det kan lønne seg å være utro......
Date: Mon, 07 Oct 1996 14:14:17 +0200

Utroskap kan være økonomisk lønnsomt !

Nå må ingen tro at denne artikkelen er postet feil, og skulle ha vært sendt til no.sosial.disk e.l. Det dreier seg faktisk om kjøp av Mac/PC. Selv har jeg hatt mac i 4-5 år, med god erfaring ang. 030 og 040 maskinene.

Alikevel har jeg har valgt å være utro mot Apple!

Dette er en konsekvens av at jeg er lei Apple's treige OS (vel og merke på PowerMac'er). Vi kjenner alle den klassiske "åpne-word", prosedyren, med mulighet for kaffe/te pause under oppstart. Selv med sys. 7.5.3 greier ikke 7200/90 maskinen (norm. konfig) jeg har jobbet med, åpne word på under 45-50 sek. Da bestemte jeg meg for å ta skrittet. Hva får jeg av Mac/PC for de 10-11 tusen kronene jeg har tilgjengelig, og hvilken ytelse (maskinen skal ha CD og mulighet for rimelig net).

Ymse maskinkonfigurasjoner klippet bort.


From: Student (@ifi.uib.no)
Newsgroups: no.mac
Subject: Re: Det kan lønne seg å være utro......hmm..tja?
Date: Mon, 07 Oct 1996 15:12:54 -0700

...I det lange løp har du nok gjort en tabbe...
Det føles kanskje spennende den første tiden...men tro meg..det lønner seg nok ikke(les: utroskap)...Sansynligheten for at ditt nye forhold skal KRÆSJE fulstendig, er overhengende! Slike overganger har en tendens til ikke å innfri forventnigene. En nedtur av dimensjoner vil etter all sansynlighet ramme deg innen året er omme.

Uansett hva du gjør vil du stadig treffe på "din gamle flamme", eller noe som minner deg på hvilket fantastisk forhold dere en gang hadde(dette gjelder selvsagt hvis dere VIRKELIG hadde et forhold). Du vil aldri glemme et slikt forhold. Dette gjør at du sansynligvis heller ikke vil greie å opparbeide et lignende forhold med en annen.... STERK FRUSTRASJON over manglende forståelse og sammarbeidvilje fra din nye partner, er bare en av de mange reaksjonene du vil måtte takle.

Videre har det vist seg at mange av disse nye forholdene man inngår, oftest er med veldig "billige modeller". Disse har en lei tendens til å være lite samarbeidsvillig, de oppfører seg irasjonelt. De har innarbeidet seg en væremåte som mange oppfatter som totalt ulogiske. Man kan si at de går rundt med en falsk maske. Under denne skjuler det seg en kaotisk verden. En verden som har blitt til gjennom den bortskjemte oppdragelsen de har hatt. De har fått det meste fra sin rike pappa(Bill blant venner). Det andre har de bare rappet eller kopiert fra de som trodde de var deres venner...Merklig nok klarer de seg bra gjennom ungdommmen, men de vil etter all sansynligvis få store problemer når de senere skal ut i jobb! De har ofte ingen utdannelse, liten erfaring gjør dem veldig sårbare. Ettervet vil fler og fler snu ryggen til disse "TILSYNELATENDE" perfekte. De mere erfarne, de som virkelig har gjort noe(har utdannelse), vil bli foretrekt. De andre ender i dårlig lønnede yrker som sekretær, eller vaskehjelp.

Når du da senere møter din "gamle flamme", ikke si at jeg ikke advarte deg. Du vil be om å få komme tilbake....

mvh. MacFreud