My new website can now be found at sorthe.com

Social stuff: Pownce :: Twitter :: Digg

//Torsdag 8. Mai

Onitsuka Tiger by Asics Ultimate 81

Skrevet: 9:39 PM

Yes please! Jeg vet at sko er noe av det siste jeg trenger, men disse syntes jeg var så tøffe at jeg nesten må kjøpe de. Dessuten $65 er jo slikk og ingenting i Norge hvor sko gjerne koster over tusenlappen. Dessverre sender de ikke utenfor USA, så jeg får vel vente til Julie og jeg drar over i Juni.


//Torsdag 8. Mai

25 år siden HIV ble identifiert som årsaket til AIDS i et paper i Science.

Skrevet: 9:33 PM

Som det står i tittelen er det 25 år siden det ble publisert et paper i Science som antydet at HIV var årsaken til AIDS. I den forbindelse markerer Science med å publisere tre nye artikler om HIV, hvorav den ene handler om vanskelighetene ved å lage en HIV vaksine. Her er hvordan Nobel Intent fomulerer det:

One of them details the challenges of generating an HIV vaccine. The authors focus on three main issues with HIV. The first is that the reverse transcriptase that copies HIV's genome into that of the cells it infects is very mutation prone. The net result is a virus with an abundance of the raw material of evolution: random mutations. The authors note that, within a single AIDS patient, there's often more HIV genetic diversity than in the entire planet's population of flu viruses in a given year.

Kjempe spennende ikke sant?


//Søndag 30. Mars

South Park frenzy!

Skrevet: 12:38 AM

South Park Studios, alle South Park episodene lovlig på nett direkte fra skaperene. Skal visstnok kun funke i USA iflg. Wikipedia, men jeg hadde ingen problemer med å se de nå nettopp.


Nytt liv

Skrevet: 12:23 AM

Jeg har bestemt meg for å ta opp denne bloggen igjen. Jeg har ikke orket å fikse hosting og design av ny side, men savner å ha et sted å poste linker jeg kommer over.
Vi begynner med:

John Mayer sender inn morsom feilmelding etter at iTunes kræsjet for han. John Mayer virker som en utrolig trivelig kar. Bloggen hans er ganske artig og mye av musikken er veldig bra!

Interesant lærings teknikk!

Spennende interiørdesign, sjekk ut gulvet på badet!


//Tirsdag 8. Januar

Godt nytt år på etterskudd

Skrevet: 3:24 PM

Først og fremst vil jeg at dere skal lese denne posten av en major i den Amerikanske hæren som døde denne uken i Irak. Final post Det er ganske sterk lesning.

This is an entry I would have preferred not to have published, but there are limits to what we can control in life, and apparently I have passed one of those limits. [...] I'm dead, but if you're reading this, you're not, so take a moment to enjoy that happy fact.

Så over til det jeg egentlig ville si. Nytt år, nye muligheter. En av tingene jeg har gjort er å sikre meg domenene sorthe.com og sorthe.net, og jeg tenker å flytte bloggen min over dit om ikke så altfor lenge. Nå skriver jeg postene rett inn i html filen, og det funker relativt greit, men publiserings prosessen er kjip. Derfor tenker jeg å gå over til WordPress eller MoveableType. Flyttingen kommer nok til å ta en liten stund. I mellomtiden sjekk ut siden min hos Pownce. Pownce er det prefekte "verktøy" for å dele linker, filer, notater og events. Jeg har 6 invites, men 17 Januar slutter "beta" fasen og Pownce blir åpen for alle.

//Mandag 31. Desember

Film: 2 Days In Paris: 4.0 stjerner

Skrevet: 3:08 PM på toget ned til Larvik

2 Days In Paris er nøyaktig en sånn film jeg har lyst til å lage. Enkel, dialogbasert story.


//Onsdag 26. Desember

Bok: Menn Som Hater Kvinner

Skrevet: 5:03 AM

Jeg er ikke noe glad i å slenge meg på trender, men jeg må ærlig innrømme at Stieg Larssons "Menn Som Hater Kvinner" er knallbra! Nå har jeg lest hele boken i ett. Begynte i går kveld og nå er klokken akkurat litt over 5. Jeg kunne lagt den fra meg, men jeg ville virkelig vite hva som skjedde. Hovedsaklig fordi jeg ville vite mer om den meget interessante karakteren Lisbeth Salander, men også fordi storyene (det er to av de) er spennende og man lurer faktisk hva som skjedde/skjer. Jeg leser veldig sjelden krim, men dette var spennende. Den ene storyen er rimelig syk og brutal og man lurer på hvor syke mennesker kan bli. Og et bonus er jo at boken inneholder en ung kvinnelig hacker (den allerede nevnte Salander) som bruke Mac.


Film: Teenage Mutant Ninja Turtles: 1.0 stjerner

Skrevet: 12:35 AM

Turtles var noe jeg gikk glipp av som barn (eller holdt unna av strenge foreldre), men det gjør ikke noe. Føler ikke at jeg har gått glipp av noe.


Film: The Good, The Bad and The Ugly: 4.5 stjerner

Skrevet: 12:33 AM

4. plass på IMDB 250 Best Movies med en rating på 8.9. Veldig veldig bra, men litt for lang.


//Torsdag 20. Desember

Yet Another in the Ongoing Series Wherein I Examine a Piece of Supposedly Serious Apple Analysis From a Major Media Outlet and Dissect Its Inaccuracies, Fabrications, and Exaggerations Point-by-Point, Despite the Fact That No Matter How Egregious the Inaccuracies / Fabrications / Exaggerations, Such Pieces Inevitably Lead to Accusations That I’m Some Sort of Knee-Jerk Shill Who Rails Against Anything ‘Anti-Apple’ Simply for the Sake of Defending Apple, and if I Love Apple So Much Why Don’t I Just Marry Them?

Skrevet: 12:36 AM

Få ting er så morsomt som når John Gruber gjør narr av Apple analytikere.


Film: 30 Days of Night: 3 stjerner

Skrevet: 12:35 AM

Kult konsept, men en ganske dårlig vampyrfilm.


Film: The Golden Compass: 4.5 stjerner

Skrevet: 12:34 AM

Veldig kul, men muligens bedre dersom man har lest boken. Jeg har lest boken.


//Fredag 14. Desember

Film: Deja Vu: 4 stjerner

Skrevet: 11:49 PM

Artig mix av "tidsreise" og actionfilm. Funket veldig bra. Anbefales.


//Torsdag 13. Desember

Våpenidioter

Skrevet: 8:13 PM

Alltid morsomt å slenge dritt om dumme amerikanere. Etter at Fake Steve Jobs postet et bilde av et skilt hos Starbucks i Ohio, var det tydeligvis noen Ohioere som liker å bære våpen som ble fornærmet. Så de la igjen en hel del kommentarer. Som igjen bare førte til mer dritt slenging fra FSJ. Men for å komme til det morsomme: På forumet til Ohioans for Concealed Carry spurte en om hjelp til å spamme siden. Les et par av postene på den siden. Rimelig sykt! Også for det sikkelig morsomme, prøv å registrer deg. Sjekk ut anti-spam testen deres! Nå der har vi noen syke våpengale amerikanere. Glad vi ikke har sånne tilstander i Norge!
Her er noen av mine favorittsitater fra kommentarene:

First of all, concealed carry laws are true progressive thinking. You hippies sit there eating your pot or weed or whatever you call it and think you're going to save the world with free computers for kids in Africa or with internet communication devices that restore childlike senses of wonder and whatever other bullshit your cracked out minds can come up with. Real progressive thinking is a gun under every pillow in America. If you can't keep the guns out of the hands of criminals, then put a gun in everyone's hands.

The whole purpose of the Constitution is to make sure that every God fearing American be armed to protect himself from every other non-God fearing American.

Seriously, this is the type that would argue it is better for their own grandmother to be raped by a battalion of Nazis with AIDS than accept out right to own and carry a weapon.


Filmer sett i dag

Skrevet: 12:00 AM

Ettersom jeg nå har fri, har jeg mye tid til å se filmer. I dag har jeg sett Eragon og Red Eye.
Eragon var ganske dårlig egentlig! Kampscenene var latterige og hele filmen stoppet før slutten kom. Mon tro om det kommer en oppfølger??? Men på den positive siden så så dragen helt fantastisk ut og hvordan de integrerte den var også knall bra. Men det var stort sett det.
Den andre filmen jeg så, Red Eye, var heller ikke egentlig så bra når jeg tenker over det. Den var ikke så skummel som traileren som gikk på TV for lenge siden la opp til. Men det er ikke en film som man skal tenke så mye over. Jeg koste meg hvertfall da jeg så den, og det er etter min mening hovedfunksjonen til film.


//Søndag 9. Desember

2001: A Space Odyssey

Skrevet: 11:11 PM nettopp ferdig med å se 2001: A Space Odyssey

Har postet mye i dag, men her kommer en til. Så nettopp 2001: A Space Odyssey. (Har blitt en del filmer i dag, først Paycheck, så The Parent Trap, en epidode av Grey's Anatomy og nå til sist 2001) Den gikk på TCM av alle kanaler! Starten med apene har jeg sett flere ganger før, men jeg har alltid switchet før det ble noe handling. Men nå satt jeg gjennom all musikken og ikke eksisterende handling til det faktisk begynte å skje noe. Det var interessant. Filmen har ikke fullspekket med handling. Kubruck tar seg gjerne 15 min for å vise et romskip nærme seg en romstasjon akkompagnert av klassisk musikk. Men jeg holdt ut. Mest av alt for å se HAL, men også for å se "what the fuss is all about." Nå ble den nettopp ferdig og jeg sitter igjen med noen tanker. Jeg har tittet litt på nettet etter tolkninger av filmen og nå tror jeg at jeg skjønner den litt bedre.
Er den et mesterstykke? Ja, det kan man kanskje si.
Burde man se den? Tja, hvis man orker de lange scenene hvor så og si ingenting skjer og har lyst til å se det som er regnet som en av de beste filmene laget så ja, hvis ikke så sjekk Wikipedia artikkelen hvor hele handlingen står, tar ikke mer en 5 min å lese. Er den en av verdens beste filmer? Nei, det er den ikke. Før jeg leste tolkningene av filmen syntes jeg hvertfall ikke den var det og selv om filmen ble bedre når man skjønner hva Kubrick kanskje prøver å fortelle, er den fortsatt ikke blant verdens beste. Den var nok helt fantastisk effektmessig da den kom i 1968, og den holder seg overraskende bra. Men den gjorde ikke helt det store for meg. For meg er de beste filmene er de som gir meg lyst til å lage film selv, og denne ga meg ikke lyst til å løpe ut med et kamera. Men jeg er glad jeg nå endelig har sett den.


En investerings mulighet

Skrevet: 8:00 PM mens jeg ser på The Parent Trap på Disney Channel :)

Fant en fin leilighet mens jeg satt å surfet på nettet.
Hva med en 400 kvadratmeters penthouse i 8nde arrondissement, med nydelig utsikt over Eiffel tårnet? Ja takk!

Yes please!

Sweet

Hvis ikke en by leilighet skulle friste, så har Christies en del vingårder til salgs. En kan alltids drømme... :)


Veldig bra litt mindre kjente filmer.

Skrevet: 5:50 PM

En håndfull filmer du kanskje ikke har hørt om, men som absolutt er verdt å få med seg, enten du leier, kjøper eller laster ned (dog så gode filmer som dette er så fortjener de å bli kjøpt):
- Volver, Pedro Almodovar lager som oftest gode filmer og denne er i mine øyne hans beste. Penelope Cruz har heller aldri vært bedre!
- Pan's Labyrinth, en litt sær eventyr film for oss som liker å drømme oss bort. Fantastisk historie og nydelig musikk.
- Rød, hvit og blå: Tre fantastiske franske filmer besert på de tre fargene i det franske flagget. Rød er best, men de andre er også verdt å få med seg. (Kan forresten kjøpes utrolig billig på platekompaniet for tiden: 129,- for alle tre!)
- En Langvarig Forlovelse: En film med Audrey Tautou, også kjent som Amélie damen. Ikke like fantastisk som Amélie (som hvis du ikke har sett den: Stopp det du holder på med. Dra ned til nærmeste åpne platekompaniet. Kjøp den. Kos deg. Velbekomme!), men likevel en veldig veldig fin film. Litt treig start, men hold ut for den blir bare bedre utover.
- Lost in Translation, mer kjent enn de andre, men det er med grunn. Dette er en av de aller beste filmene noensinne laget. Lett inne på min top 10 liste, kanskje til og med blant top 5. Det har aldri vært et filmpar bedre enn Bill Murray og Scarlett Johansson. Den er tilnærmet perfekt!
- Elephant, en film av Gus Van Sant som også lagde den Oscar vinnende Good Will Hunting. Inspirert av Columbine massakeren, Elephant er en minimalistisk film hvor kameraet bare observerer hva som skjer på en amerikansk High School. En anderledes filmopplevelse, ikke for alle, men jeg likte den hvertfall.
- Sideways, mer Hollywood enn de andre filmene jeg nevner her, men likevel en film man burde få med seg. Til tider hysterisk morsom!
- Before Sunset, oppfølgeren til Before Sunrise, men mye mye bedre en forgjengeren. En realtime film, dvs. at 1 min i filmen er 1 min i virkeligheten, og med en shots på over 10 min er dette en film man burde se hvis man liker film. (Du bør ha sett Before Sunrise, så du kjenner til storyen.)
- Garden State: skrevet, spillt og regissert av Zach Braff (aka. JD fra Scrubs), Garden State er en drama komedie (eller er det et komisk drama?) film om vår generasjon. Natalie Portman er helt skjønn som en notorisk løyner. Det er en film som gir meg lyst til å lage film selv. Pluss den har et av de beste soundtrackene ever.
Og til sist, Disneys klart beste tegnefilm:
- Et Kongerike for en Lama. Vel så morsom, om ikke morsommere, for voksne som barn.


Søndag formiddags film: Paycheck

Skrevet: 3:44 PM

I dag har jeg brukt formiddagen til å se en film jeg egentlig har planlagt å se i lang lang tid: Paycheck. Jeg husker jeg så traileren og ble interessert. Og jeg ble positivt overrasket av den. Har egentlig hadde hørt mye dritt om om filmen og den blir regelrett slaktet på Rotten Tomatoes (Fin side BTW, har brukt den mer og mer i det siste). Ja, det er action deluxe slik som John Woo alltid lager, og med en motorsykkel scene som minte særdeles mye om den han lagde i Mission Impossible 2. Men Paycheck har en liten vri og prøver å være litt smart, og jeg syntes det funker. Så lenge du ikke forventer en Oscar kandidat, men bare 2 timers underholdning så duger dette!
En liten WTF kommentar: Litt surfing på RT sin 100 beste SciFi filmer putter Children of Men på en 7ende plass. Jeg mener den var jo virkelig dårlig! Heldigvis gjennvinner de litt kredibilitet ved å ha både Star Wars IV, V, Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2ndre plass!!) og ET blant top 10.


//Lørdag 8. Desember

Bilder fra Julebordet

Skrevet: 5:50 PM

Søte parret

Jentene ved bordet

Fullt kjør på dansegulvet

Rønnaug i farta


//Torsdag 6. Desember

Narnia - Prince Caspian

Skrevet: 9:33 AM

Traileren til den neste Narnia filmen er ute og den ser helt RÅ ut!
(Se den i HD hvis du har god nok maskin)
Fikk lyst til å lese boken på nytt.


//Søndag 2. Desember

Linked list

Skrevet: 12:01 AM

Ett minutt inn i denne søndagen og jeg tenkte jeg skulle dele en del linker som har samlet seg opp i det siste. Ikke glem å sjekke det jeg digger i løpet av uken.

- Først ut en en liten film som bare får meg til å si: Awwwwwwww! Livet er fint innemellom. Å fri på en orginal og fin måte, gjerne litt over the top, er noe av det kuleste jeg vet. [Løfter hodet opp til venstre og tenker ut hvordan jeg skal gjøre det når den tiden kommer]

- Ikke en ny ide, men første gang jeg har sett noen som får det til å funke. Ser kult ut.

- En gang i blant klarer Microsoft å lage noe kult noe. Jeg har alltid syntes Zune var ganske kul, og versjon 2 har bare forbedret den. Synd det ikke er iTunes støtte. Jeg hadde nok ikke byttet ut iPhonen min, men likevel, skulle gjerne prøvd en. Xbox 360 er en annen hit, ikke helt min greie, men andre folk liker de. Og her er noe relativt nytt (tror jeg): Photosynth, et program som analyserer bilder og konstruerer et slags 3D bilde av landskapet som man kan bevege seg rundt i. Panoramabilder på RedBull! Skal teste det ut når jeg installerer Windows neste gang. (Som mest sannsynelig blir etter siste eksamen, for da skal jeg spille Call of Duty 4)

- Nå som jeg har NetCom Connect Fritid og surfer gratis på kveldene og i helgene med iPhonen min hender det at iPhone skjermen er litt liten, spesielt hvis jeg holder på mer en 5 min, da er det greit med dette tipset: Use Your iPhone's Internet Connection On Your Laptop Har riktig nok ikke fått prøvd det enda, men jeg satser på at det funker greit.


//Onsdag 28. November

Takk til Greys Anatomy

Skrevet: 9:20 PM mens jeg ser på episode 9 sessong 4 av nettopp Greys Anatomy

Jeg har nesten alltid hatt lyst til å bli lege. Eller mer spesifikt: Thorax kirurg. Det er kanskje derfor jeg elsker sykehusserier. ER, Chicago Hope og nå nylig Greys Anatomy. Intet er bedre enn en time med Meredith, Lizzie, George og alle de andre. Hvis ikke jeg kan bli lege så kan jeg hverfall leve ut drømmen gjennom andre, 40 minutter hver uke.


//Mandag 19. November

Call of Duty 4: Modern Warfare

Skrevet: 11:54 AM

Jeg har sålangt bare spillt litt på broren min sin maskin (venter med å installere det på min til etter eksamen), men dæven så kult det er. Oppsumert i en setning (sagt av Jeff fra Totally Rad Show):

It's not a game, its a badass simulator!


//Søndag 18. November

FuIMBV.com oppe og går

Skrevet: 12:35 AM

Nå har vi endelig fått opp den nye fagutvalgssiden, med design og logo av moi. (Eller d.v.s. designet er basert på en template, men den er ganske heftig redesignet.) Ikke alle sidene er helt ferdige enda. Medlemssiden mangler både tekst og bilder, referatsiden mangler referatene og linksiden mangler litt linker. Men alt kommer ganske kjapt. Så da bare håper vi på at det blir en side som studentene kommer til å gidde å titte innom en gang i blant.
Tanken er hvertfall at i tillegg til alle beskjeder og annonseringer fra Fagutvalget, så vil noen av medlemmene bruke det som en slags blog til å skrive om ting som er relevante til studie, uansett om det er en spennende artikkel i Nature eller om det er en morsom tegneserie.


Allerede...

Skrevet: 12:18 AM

Vi begynner å nærme oss Desember med stormskritt. Shit. Må få lest en hel del. Er nødt til å ta meg sammen. Kan hvertfall ikke installere Call of Duty 4. Og nye episoder av Top Gear, Greys Anatomy, Private Practice, Californication og Diggnation får vente. 9 - 5 hver dag. Minst. Pugge termofysikk, replikasjon i bakterier, sirkulasjon i mennesker, konjugering (bakteriesex), kjernefysikk og stråling, nyrefunksjoner, sansefysiologi og mye mye mer. Dette kommer til å bli tre kjipe uker!


//Mandag 12. November

Nytt kamera: D40 med 18-200mm super linse

Skrevet: 8:30 PM mens jeg ser på 71 grader nord og heier på Madeleine!

Et så fint kamera har jeg nå! [Bilde tatt fra Ken Rockwell.com (C) Ken Rockwell]

Ettersom jeg tjente en del penger på litt iPhone dealing bestemte jeg meg for at en av de få tingene jeg ønsket meg er et digitalt speilrefleks. Jeg hadde nesten bestemt meg for et Canon 400D med en middelmådig/dårlig linse da jeg fikk tipset om Ken Rockwell sin side. Han har bare lovord om Nikon sitt D40, et kamera jeg egentlig ikke vurderte ettersom jeg hadde hørt at det ikke fungerte med alle autofokus linser. Så etter å ha lest litt på siden hans, så bestemte jeg meg for at D40 er et godt alternativ likevel. Ken Rockwell mener at kit linsen (18-55mm) er mer enn god nok, men at Nikon sin 18-200mm er bedre, ettersom den kan erstatte stort sett alle andre linser. Så etter å ha testet litt i butikken (Foto&Video, knall service btw!) så ble det jaggu meg 18-200mm linsen selv om den var en del dyrere. Har lekt litt med det nå i kveld og OMG for et kamera! Jeg elsker det! Jeg kommer nok til å ha det så morro med det!

[Edit: Nå har jeg lekt enda mer med det, spesielt bilder ute i mørket og det er så ufattelig mye bedre enn mitt gamle LX2 (som jeg i og for seg mente var ganske bra)! Det er som å sammenligne meg vs. Magnus Carlsen i sjakk. Jeg har ikke ord for hvor fornøyd jeg er akkurat nå!]


//Søndag 4. November 2007

Muleum: Et genistrek av en bok!

Skrevet: 8:05 PM

Den nye boken til Erlend Loe er intet mindre enn helt genial! Naiv Super var også fantastisk, men denne er bra på et helt annet nivå. Julie er 18 år, oppvokst på beste vestkant i Oslo, men hennes familie er omkommet i ei flyulykke i Afrika. Det siste hun hører fra de er en SMS: "Vi styrter. Elsker deg. Gjør hva du vil. Pappa." Det eneste hun ønsker er å dø selv, og hun forsøker å finne en måte å ta selvmord på. Er det morsomt å lese om en ung pike som ønsker og ta livet sitt? Jeg syntes det. Kanskje fordi jeg kan relatere til det, men jeg tror andre også vil finne boken morsom. Den er ikke lang og det tok meg bare litt over 4 timer å lese den. Det er riktig nok noen deler som jeg er uenig i, og skulle ønske Julie hadde tatt andre valg. Men totalt sett er den utrolig bra. Kanskje min nye favoritt bok! Skulle ønske jeg hadde skrevet den. Ikke noe jeg kan skrive kan rettferdiggjøre hvor bra den faktisk er. Og til sist, hvis jeg noen gang får for mye penger skal jeg opprette legatet i boken. Jeg vet at jeg noen ganger skulle hatt et slikt et.


The new cat on the block: Leopard

Skrevet: 12:17 PM

Nå har jeg hatt Leopard installert på min MacBook Pro i nesten en uke og her er mitt intrykk av den nyeste katten fra Cupertino.
- Spaces er useless, for meg funker kombinasjonen av command+H, command+tab og expose bedre.
- Time Machine har jeg ikke fått testet enda.
- Gjennomsiktig Menubar er faktisk bedre enn jeg trodde.
- Stacks var en funksjon jeg trodde jeg ikke kom til å like, men det funker faktisk veldig bra. Nå har jeg Downloads og Movies mappene i docken. Downloads hjelper til å holde skrivebordet mitt ryddig og jeg ser såpass mye filmer på Macen at det å ha Movies mappen lett tilgjenglig er utrolig praktisk. Hold shift inne for litt eye candy.
- Docken. Jeg hater den nye looken til docken, heldigvis kan det fikses med en enkel terminal komando: defaults write com.apple.dock no-glass -boolean YES eller noe lignende. Jeg syntes Docken faktisk er penere enn i Tiger, om litt mer fremtredene.
- Jeg elsker at man både kan regne og slå opp ord i Spotlight. Eneste er at regningen skulle støtte konverteringer (som Google gjør, f.eks. 100 nok in usd eller 120 lbs in kg), men det er en god start!
- Dictionary slår opp i Wikipedia også. Intet mindre enn genialt! Dessverre er alle ord blitt linker når man tar musen over, jeg likte bedre hvordan det var i Tiger hvor man dobbelklikket ord for å slå de videre opp.
- En av mine favoritt Services, Large Type, funker ikke. Bummer!
- Nye nettverks systemvalget er en klar forbedring, men det vil ikke alltid gjøre som jeg vil. Satser på at det er sånn som blir fikset i 10.5.1.
- To Dos og Notes i Mail burde synce med iPhone! Hva skjedde Apple? Dere skrev jo at det skulle funke, men har siden fjernet det fra sidene deres. Igjen noe jeg satser på at kommer i 10.5.1.
- Nye mappe ikonene, er penere, men jeg syntes Applications, Library etc. mappene burde inneholdt farger for å lettere identifisere de.
- Jeg liker nye Finder, men har ikke helt skjønt greien med Cover Flow enda. Quick Look derimot!
- Quick Look er muligens min favoritt feature! Trykk space og du får en instant preview av filen. De aller fleste formater er støttet, og man kan til og med bytte fil mens Quick Loop er oppe. Har allerede endret hvordan jeg titter etter filer.

For en smule mer detaljert anmeldelse sjekk ut Ars Technica sin.


Byggmester Joakim

Skrevet: 12:07 PM

Vi holder på å lage tilbygg til hytten vår i Hemsedal, snekkere, murere og andre håndtverkere gjør det meste, men innemellom er det ting selv akademikere kan klare. Denne helgen var det muring av pipe som stod på planen. Med 800 kg av pipeelementer på tilhengeren bar det opp til Hemsedal fredag kveld. 24 timer senere var en ny pipe på plass. Det var ikke vanskeligere enn å bygge lego. Det var riktignok innmari tung lego. Rett ble den og! Ellers begynner det å ligne på et tilbygg nå, med panel oppe på en av veggene. Blir det ferdig til jul? Vi satser på det.
Regner med å få til en hyttetur etter nyttår. Noen som har lyst til å bli med?


//Mandag 29. Oktober 2007

Red Sox vinner World Series igjen!

Skrevet: 10:36 AM mens jeg hørte på Dropkick Murphys - For Boston til ære for de Røde Sokkene

Red Sox vant i går sin andre World Series på 4 år Take that Yankees!


Oppsamlingspost

Skrevet: 10:23 AM mens jeg hørte på det nye albumet til Jimmy Eat World

Nå er det lenge siden sist jeg har skrevet noe. Det har skjedd en del siden sist, jeg har bl.a. vært en svipptur til New York og feiret brusdagen til verdens søteste jente. I løpet av den tiden har det samlet seg en del linker på skrivebordet. Så her kommer en oppsamlingspost med alle linkene.

Denne er gammel, men jeg hadde veldig lyst til å poste den i tilfelle noen ikke har sett den. J.K. Rowling svarer på spørsmål som ikke ble besvart i bøkene Må leses for Harry Potter fans. Utrolig mye interessant!

Kar som prøver å sette ny rekord kyst til kyst i USA Mer high tech enn man skulle tro!

Chilli opens the door to targeted pain relief Spennende ny forskning. [Krever betaling eller fra UiO IP]

Nikons årlige Small World konkuranse med masse nydelige bilder tatt med mikroskop.

Artige tegninger


//Torsdag 18. Oktober 2007

Mongol hordes

Skrevet: 9:06 PM

How many boards would the mongols hoard if the mongol hordes got bored?


//Lørdag 4. Oktober 2007

Here Without You

Skrevet: 9:56 PM på andre siden av Atlanteren

I’m here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time
I’m here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight it’s only you and me


Om meg:

Jeg heter Joakim. Studerer Molekylærbiologi. Har en superduper fantastisk kjæreste. Bruker Mac og bare Mac. Deprimert, men klarer meg. Sjekk min Digg profil.
Hvis du lurer på hva det står som tittelen på siden, så er det et sitat fra Den Vesle Prinsen og betyr "Her er min hemmelighet. Det er veldig enkelt: Det er kun med hjertet at man kan se godt. Det essensielle er usynelig for øyet."
Her finner du gamle poster.