Oppfordres til å beherske seg

Aftenposten Aften 2006-02-01

Riaz Wasim K.

Seksjon: NYHETER Del: 1 Side: 8

 

 

Muslimske ledere i Oslo tar avstand fra flaggbrenning og trusler om vold. WASIM K. RIAZ

 

- Vi har fått flere henvendelser fra medlemmene våre som føler seg krenket på grunn av tegningene av profeten Mohammed. Han er jo den mest respekterte personligheten for muslimene, sier Mohammed Hamdan, leder i Islamsk Råd Norge (IRN).
Fredelig midler Mange reagerer med sinne: - Vi råder muslimene til å bruke kun fredelige midler til å markere sin misnøye, sier lederen.
Hamdan er lei seg for TV-bildene som viste at muslimer i Midtøsten brente det norske flagget i protest mot tegningene.
- Jeg ble først krenket da jegtegningene av profeten vår. Deretter ble jeg krenket da jegTV-bildene med brennende norske flagg, sier Hamdan.
Hafiz Mehboob-ur-Rehman, imam i Islamic Cultural Centre, sier at han vil ta opp denne saken under sin fredagstale.
- Det er viktig å fortelle våre medlemmer om det som har skjedd, og understreke at vi bare må bruke fredelige og lovlige midler til å markere vårt syn, sier imamen.
Nei til konflikt Imam Syed Ikram Shah Jilani ved World Islamic Mission har også fått henvendelser fra medlemmer som lurer på hvordan de skal reagere.
- Selv om Magazinet har prøvd å provosere oss, er det ikke riktig at også vi reagerer på samme måte, sier Jilani.
Imam Senaid Kobilica i Det Islamske Fellesskap Bosnia og Herzegovina er enig med sine kolleger om at ingen er tjent med å hisse opp stemningen ytterligere. - Vold eller trusler om vold løser ingen problemer, sier Kobilica.
wasim.riaz@aftenposten.no

 

©Aftenposten