Dette er meg, Lasse Moer, som tester ut en av mine oppfinnelser...

Gift med Ellen Louise, og har 2 voksne gutter.

Til daglig arbeider jeg med audiovisuell teknologi ved Universitetet i Oslo. Jeg ble sivilingeniør i elektronikk i den vakre by Trondheim, på ærverdige Norges tekniske høgskole - NTH, som den het den gang. På sidene skriver jeg om en del av det som opptar meg, i mange retninger.

Ellers liker jeg å bygge og reparere ting. Det var noe som begynte i barndommen, der bygging av hytter ute i skogen og leker som pil og bue av skogens matrialer hørte med. Jeg husker at Lego var et veldig hyggelig byggemateriale - denne gode leke som aldri ser ut til å bli gammeldags! Som voksen ser jeg at det er viktig å samle en egen eske til grunnbitene for barna. Det kom mange spesialbiter etter hvert som kan gjøre Lego uoversiktlig for barna.

Senere kom en interesse for å bygge modellfly. Den gang ble det bygget modellfly fra byggesett, og dette var en meget spennende og utviklende del av dette. Etter hvert utviklet jeg nye selv, og de siste "konstruksjonene" har vært
3 papirfly, som du kan se noe av i "Fly" (øverst på forsiden., De flyr ganske så bra, om jeg må si det selv! Kanskje det er noe for deg og dine? Papirfly er en spennende ute- og inneleke for små og store!

Så har jeg laget noen nettsider her som "Byggeplassen - Lasses hjemme- og bortesider" med en del forskjellig innhold: Foruten viktig nok; flyinteresse, er det noe om politikk, vitenskap, kunst, musikk, poesi - og det er også en åndelig/filosofisk del i linkedelen av nettsidene, om bl.a. tekstproblemer som har forstyrret viktig tenkning i meget lang tid.

Det å bygge, kan være å bygge på mange måter, i mange sammenheng. Et menneske er et byggverk - i et samvirke med et samfunn og en kultur som også er et byggverk. Det byggverket går ikke "automatisk i arv"! Hver generasjon, hvert menneske, har sitt eget byggeprosjekt.

Et tre står med solen gjennom, for et sted til lange tanker - som kan bygge i flere sammenhenger.

Sten på sten kan et byggverk av kunnskap og forståelse og mere til - reises for en bedre verden - som trenger mange byggere - og dette er mitt nettsted for noe som jeg håper kan bidra til det.


Her er "Vær utålmodig menneske!" av Inger Hagerup (1905-1985), om vår tilmålte tid - og hva vi gjør med den.

- og så synger Sven-Bertil Taube, tonesatt av Mikis Theodorakis; "En sång om frihet" med gresk originaltekst av Dimitris Christodoulou, og med svensk text; Bo Setterlind (1923-1991):

Skriv gjerne en kommentar eller noe annet du kan dele videre i gjesteboken!

Kontaktinfo:
Høgåsvn.14, 1352 Kolsås, mob: 90 51 72 01

Tilbake