OSLO KAPSVØMNINGS KLUB

Oslo Kapsvømnings Klub (OKK) ble stiftet allerede i 1910. Men vi prøver stadig nye aktiviteter. Omkring 1980 begynte klubben med synkronsvømming. Etter det er det blitt mange medaljer i Norgesmesterskapene. Anne Bergvatn fra OKK ble for eksempel Norgesmester i 1995, 1996 og 1997, og Maja Elstad i 1998, 1999 og 2000. I Norgesmesterskapet 1997 tok OKK alle medaljene i solo i seniorklassen. I tillegg tok vi lagseieren i 2000. For resultatliste 1997 trykk her.


Vi trener på Tøyenbadet i Oslo to ganger i uka.

OKK har mye å gi sosialt. Sammen arrangerer vi kinoturer, grillfester og videokvelder. I tillegg har vi treninger og konkurranser i inn- og utland. Mest besøkt er vårt naboland Sverige, og om sommeren er vi ofte på treningsleir i Bedford i England.

HVA ER SYNKRONSVØMMING

Musikk, bevegelser og lek i vann - det er synkronsvømming !

Ingen annen vannsport satser så mye på allsidighet som synkronsvømming. Tren med oss og bli glad og trygg i vannet. Du lærer utholdenhet, styrke, bevegelighet og koordinasjon.

I synkronsvømming er det to hoveddeler: "figurer" og "musikksvømming". Figurer er bestemte beveglser vi gjør i vannet. Musikksvømming er en eller flere som svømmer sammen til et fritt valgt musikkstykke.

Treningen starter som regel med svømming, og etter hvert vil du som synkronsvømmer få god kjennskap til alle svømmeartene. Vi øver på ulike teknikker for å flyte, og andre for få bevegelse framover, bakover og sidelengs.

I synkronsvømming handler det ikke om tid eller hvem som er sterkest. Alle konkurranser er frivillige. Det dreier seg om å få alle til å trives i vannet og å være med på treningene. Bilder er også lagt ut på internett.

SOM FISKEN I VANNET .......

Liker du musikk ? Liker du vann og bevegelse ?

Da er synkronsvømming noe for deg. Sporten er både spennende og utfordrende, og du kan begynne enten du er 8 eller 16 år. Vi er en godt etablert klubb, og kan love deg mange morsomme treninger, nye venner og masse moro.

Synkronsvømming er ingen vanlig idrett, men hvorfor ikke prøve noe nytt ?

Du kan trene for gøy, eller du kan bli rågod. Her er det ikke vi som setter grensene; det er det du som gjør. De fleste av trenerene våre er mellom 18 og 25 år, og har god erfaring med å få både store og små til å stortrives i vannet.

Er du interessert, må du ikke nøle med å ta kontakt:

e-mail:majaelstad@yahoo.no.

Oslo Kapsvømnings Klub har dessverre opphørt, men du må gjerne kontakte Oslo Synkron hvis du er interessert i synkronsvømming:

e-mail:post@oslosynkron.com.