navigation


NokpunktetNokpunktet

Og hvem har sagt deg at du kom til verden for å få solskinn og lykke på ferden? spør sangen.

Det burde ingen si, svarer Per Fugelli i Nokpunktet. Helsekunst handler om å være glad i nok mellom ingenting og alt. Nokpunktet er et kampskrift for det ufullkomne mennesket og det rause samfunnet. Grunnstoffer i Nok-mentaliteten er takknemlighet, glede og måtehold - ikke med sigarer fra Cuba eller italiensk iskrem, men i krav og forventninger til liv og samfunn og kjærester og guder.

For høye forventninger og for strenge krav skaper en ny diagnoseliste: pliktsykdommer, for mye vilje sykdommer, mangel på lek sykdommer, dårlig samvittighet sykdommer, å ikke bli sett sykdommer, mangel på verdighet sykdommer, mangel på mening sykdommer, brudd på kjærlighet sykdommer.

Nok er godt nok. Nok er bedre enn alt, er budskapet. Denne det-muliges-kunst-innstillingen tjener mennesket og samfunnet på områder som helse og kropp, forbruk og materialisme, naturens bærekraft og miljøets sunnhet.

Fugelli hevder at for å fremme helse er samfunnsstil viktigere enn livsstil og politikk viktigere enn biologi. Nokpunktet gjør deg klokere og bedre rustet til et godt nok liv.

Pris: Kr. 269,-
ISBN: 9788215013473

[ Boken kan bestilles her ]

line

University of Oslo, Norway

Kontakt meg Foredrag office hours Om meg Go home