Sherlock og den store fanejakta

Om DVDen

Dere har ventet lenge, og lengre enn lenge, men nå er datoen nær. Sherlock og den store fanejakta vil bli gitt ut på DVD 10. Oktober 2003. Det vil være en stor DVD-lanseringsfest i RF-kjelleren. Her vil både skuespillere, produsenter, regissører, kamerafolk og de fleste andre som har vært involvert i produksjonen møte opp personlig. Hvor ofte har du ikke drømt om å møte en ekte filmkjendis?! Gå ikke glipp av denne unike muligheten! De første 20 som møter opp vil få muligheten til å kjøpe et unikt, signert, eksemplar av Sherlock og den store fanejakta. Det vil også bli gitt ut premier for beste kostymer til folk som har kledd seg ut som en av hovedpersonene i filmen.

DVDen vil bli presentert på storskjerm i Auditorium 1. Her vil vi vise Direktørversjonen av filmen samt noen godbiter fra "Special Features". Etter at vi er ferdig å presentere vil publikum slippe til for selv å prøve DVDen. Som nevt er det kun de 20 første som får kjøpt signert versjon av DVDen, så det gjelder å legge seg i kø tidlig. Det har nå også blitt lagt ut en trailer for DVDen, den ligger her: trailer.avi. Det vil være premie til de med beste Sherlock eller Watson kostymer.

Så hvorfor har dette tatt så lang tid? Grunnen er at DVD'en skulle bli best mulig. I stedet for å bruke ferdiglagde menyer laget av iDVD, er denne DVDen laget med "DVD Studio Pro". Alle menyer er designet av Henning i "The Gimp", og overgangene er laget i "Final Cut Pro". Overgangsdesign er av Sturle. Menyene er utformet og programmert slik at de skal være enkle og effektive i bruk.

Tilgjengelighet

DVDen vil selges i RF-kjelleren på lanseringsfesten. Vi kommer til å ha med ca. 20 plater. Prisen vil ligge på rundt NOK 50,- (kanskje 42,- uten veksel, avhenger av hvor mye det vil koste oss å lage platene). De første som kjøper får. De som ikke får kan skrive seg opp på liste, så vil vi lage flere plater. Det vil også være mulig å bestille plater pr. e-mail. Platene vil hovedsakelig være DataWrite DVD-R plater. De er testet i forskjellige stasjonære DVD-spillere og DVD-ROM spillere og har vist seg å være svært kompatible. Dersom noen ønsker å kjøpe filmen på andre plater må dette avtales spesielt, men det kan fikses.

Innhold

For første gang kan nå resultatet av jakta sees på DVD. Se hvordan Kristina prøver å lure våre helter med falske svar, hvordan Sherlock gang på gang klarer å trekke kompliserte konklusjoner tilsynelatende uten grunnlag og hvordan agenter fra den franske etteretningstjenesten legger feller og prøver å hindre etterforskninga.

Nytt for denne DVDen er en direktørversjon av filmen, med 3 minutter og 40 sekunder ekstra materiale. Her får vi blant annet se hvordan Dr. Watson føler at Sherlock, ved å holde tilbake informasjon, ikke lar ham ta del i hele etterforskninga. Dr. Watson prøver seg derfor på en liten egen etterforskning. Teaterversjonen fra Psildefrokosten er beholdt med sin lengde på 18 minutter og 14 sekunder, for de som likte den versjonen best.

Special Features

En hver DVD med respekt for seg selv har selvsagt et sett med "Special Features". Denne har masse. Her har vi brukt mye av det som var morsomt på tapene våre som rett og slett ikke passet inn i filmen av en eller annen grunn. Noe av det er utelatt på grunn av dårlig lyd eller bilde, annet er utelatt fordi det ikke passer inn i historien. Men nå er det tilgjengelig på DVD. Dere får se og vurdere selv... Her er høydepunktene:

  • Flotte menyer laget i The Gimp, med fantastiske overganger. Animert scenevalgsmeny.
  • Making of featurettes, inkludert en aldri tidligere vist dokumentar fra filminga ved Doune Castle.
  • Masse ubrukte klipp fra Bergen Realistforening, inkludert telefonlisten til RF og Sherlocks møte med The Human Spider.
  • Uskutt fotasje, inkludert Mikals Tisser
  • Dr. Watsons kloke ord, inkludert Dr. Watson som drikker Hansa Bayer og en forklaring på hvorfor England gynger.
  • Promosjonsmateriale, inkludert bilen og en trailer spesiallaget kun for denne DVDen.
  • De offisielle fanejaktsidene er også inkludert for de som har DVD-ROM.
I tillegg til overnevnte ting er det også lagt inn noen påskeegg som gir noen hint til hvordan man finner løsninga på mysteriet. Den originale Sherlockhatten, brukt under innspillinga av Sherlock og den store fanejakta vil bli gitt i premie til førstemann som finner alle påskeeggene og løsninga på mysteriet.