Velkommen til rosemalingens hjemmeside

Sidene har som mål å dele informasjon om norsk rosemaling. På sluttet av 90-tallet gjorde jeg en del søk etter norsk rosemaling som stort sett bare henviste til sider i USA, noe som gjorde at jeg startet denne portalen, og la ut det jeg fant. Rosemalings historie fikk jeg lov til å gjengi fra min lærens kurshefte, og etter søk i flere bibliotekdatabaser kom litteratursiden på plass, med publikasjoner i bokform om norsk rosemaling.
Jeg har rosemalt i Telemark stil over flere år og undervist en del. Særlig i undervisningen har jeg blitt stilt mange spørsmål, som jeg så har prøvd å finne svar på. En av disse spørsmål som stadig kommer tilbake er hvor rosemalingen stammer fra. På slutten av 2006 har jeg gjort en del litteraturundersøkelser og kombinerte norske og nederlandske påstander og henvisninger. Funnene har jeg nå presentert under "lenken med NL". En forkortet versjon ble publisert i tidskriftet Decor magasinet nr 5 i 2006.

Frem til nå har sidene ikke vist noe særlig av de forskjellige stiler innenfor rosemalingen, som Halling, Os, Ryfylke, Telemark, Valdres, Viksdalen, Østerdalen og lignende. Dessverre har jeg ikke nok bilder til å dekke bredden, men etter hvert vil jeg bygge en ekstra side med beskrivelser og de bilder jeg har tilgjengelig.

En del av siden er bygget opp rundt mine databaser som inneholder mere informasjon enn det som vises på nettsidene. Dette kan være e-post adresser som jeg ikke lenger legger ut grunnet uønsket e-post. Isteden lenker jeg opp hjemmesiden dersom den eksisterer, mens e-post adressen ligger i min databasen i tilfelle noen spør.

Rosemalere: navn på aktive rosemalere som er bosatt i Norge og maler etter de norske rosemalingsstiler. Oppføring gir ikke noen form av garanti på godt håndverk, men lista inneholder en del gode, erfarne, prisbelønte rosemalere. Dersom malingsstilen ikke representerer norsk rosemaling i noen særlig grad, blir navnet fjernet.
Produsenter: og leverandører av trevarer egnet til rosemaling, både små enmannsforetak og større verksteder.

Listene oppdateres noen ganger i året. Ønsker du å bli oppført? Dersom du er en ivrig rosemaler, eller produsent av trevareprodukter egnet til rosemaling, er du hjertelig velkommen på liste. Gjerne fyll ut kontaktskjemaet. For å holde informasjonen oppdatert, er jeg avhengig av tilbakemelding om endringer.


Under "forbruksmateriell" har jeg så smått begynt å legge ut noe om maling og helsefare.
Til slutt er det kommet en katogori "lenker" for å legge inn visere til interessante ting som finnes på nettet.


NB: Sidene bruker javascript til et navigasjonsvindu på venstre siden. Dersom din webleser blokkerer dette, kan du godta dette eller bruker alternativ navigasjon nederst på skjermen.

Hjem | Historien | Lenken med NL | Litteratur | Akantus | Forbruksmateriell | Rosemalere | Trevareprodusenter | Lenker | Kontakt