logo
 
- hovedsiden - mail - venner - screenshot - VI - introduksjon - bilder - frisbee -


Tirsdag Jan. 21 21:06 2002

Skole, Jul, Jobb...

Lenge siden en oppdatering. - jeg er lat...
Jeg har begynt å jobbe på Conduct for litt over en uke siden. Tror det kan blir bra, det er endel å sette seg inn i, men morro. Hovedoppgaven går det litt tregere med. Hadde planer om å levere innen 1 Feb. men det blir det lite av. La oss heller si 1 Mai, det høres bedre ut :)
Jeg har fått godkjenning av Conduct til å jobbe med oppgaven så jeg regner med at det skal gå greit. Trond og jeg har endelig holdt seminaret vårt så nå har jeg fullført alle fagene som står på pensumplanen.

Jula gikk som alltid altfor fort. Det hjalp heller ikke at nesten hele familien ble rammet av Norwalk viruset. menmen, morro å treffe gamle kjente... det ble også endel frisbee. Det er ikke noe som er bedre enn å kaste i -5, kuling og snø :)

- jeg var på Foo Fighter konsert litt før jul. Det var veeldig bra, så alle som har muligheten en annen gang bør ta en tur.


Mandag Sep. 30 20:09 2002

Frisbee, Internet

Spilte par nm i frisbee golf forrige helg i Tønsberg hvor jeg spilte sammen med Torbjørn. Det gikk egentlig ganske ok, første runden var bra, neste var vel egentlig den dårligste og den siste var også ok. Vi endte på andreplass i amatørklassen. Rune og Preben vant med 2 kast mindre enn oss. De var jevnere og spilte en veldig bra andrerunde, gratulerer.
Høydepunktet mitt var egentlig da jeg klarte å ace (hole-in-one) på hull 18 på førsterunden. Med det klarte jeg å stikke av med acepotten på 500 kr. hehe, min første pengepremie i frisbee golf :)
- Torbjørn og jeg fikk også 500 i gavekort fra Frisbee Sport for andreplassen.
Uansett, en veldig morro dag som endte med en fest på et lokale frisbeeforbundet hadde leid. Her var det drikke og mat samt endel gærne mennesker, veldig morro selv om jeg køya tidlig.

Endelig har jeg fått nett hjemme, adsl linje på 2mbit. Funker veldig bra. Blitt mye leeching de første dagene, menmen :)


Mandag Sep. 2 10:23 2002

Donald Knuth, Frisbee

Donald Knuth holdt et foredrag på ifi på fredag. Tittelen var "All questions answered", dvs han svarte på alle spørsmål unntatt politikk og relgion. Det var et par gode spørsmål, men majoriteten av spørsmålene var desverre litt for mye slashdot fud.... velvel, det var vel kanskje ikke til å unngå.
Han skal holde en litt mer faglig forelesning i morra, kommer vel trolig til å høre på.

Frisbeegolf interessen er fortsatt like stor etter en sommer med ikke så mye annet enn kasting. Vi har lagd en egen side for Eydehavn Frisbee klubb som kan sees her. Vi jobber med å få lov til å sette opp en bane på kloppedal og treningstider i stuneshallen. Ikke at det blir så aktuelt for meg, men morro for dem hjemme. Vil trolig også delta i NM i pargolf i Tønsberg den 20 sept. Det er bare for morro og erfaring, det blir også gøy og se på de beste.


Søndag Aug. 3 22:14 2002

Sommer over, frisbee, skole start..

Sommer over, lite oppdateringer da mesteparten av sommeren ble tilbrakt på Eydehavn.
I løpet av sommeren har jeg rukket å bli hektet på Frisbee golf...
- det er golf bare med frisbee :)
Det var preben som fikk meg med en gang tidlig i juni på en bane på Ekeberg. Etter det har jeg vært mer eller mindre hekta. På Eydehavn fikk vi spredt det glade budskap og det er nå 9-10 rimelig aktive frisbee golfere hjemme.
I helgen var noen av oss med på nm i frisbee golf, noe som var både morro og litt frustrerende. Det starte på fredag på Ekeberg, der gikk det veldig bra med 2, 3 og 4 plass til Rune, meg, og Torbjørn. Lørdag var det en bane på Furuset som enkelt fortalt var en smule for vanskelig oss som enda ikke er like trygge på drivene våres. Det hjalp heller ikke at det var mer brennesle der enn noe annet sted jeg har vært.. - uansett, det var morro, men ikke like morro som på Ekeberg.

Skolen starter til tirsdag med MOD219, det er et fag hvor vi skal jobbe med OpenGL for å drive med visualisering av alt fra flater til bezier kurver (tror jeg). Skal også prøve å ta INF242, som går ut på å lære om OS, og trolig lage et lite simpelt OS selv. Skal også trolig ha eksamen i UNIK-VAVD i september en gang. Seminaret som har vært utsatt diverse ganger skulle ha vært avholdt i aug. men det blir trolig senere en gang.
Ang hovedoppgaven så er det meste av kollisjonsdeteksjon motoren ferdig, men jobber nå med å automatisere kollisjonsdeteksjonen liknende til I-COLLIDE kollisjonsdeteksjon rutinen.

Start går det ikke like bra med, de har fått ny trener (vet egentlig ikke hvorfor) som egentlig ikke har hjulpet så mye. De ligger an til nedrykk og vil nok miste mange gode spillere. hm, har blitt litt apatisk til hele greia :/


Mandag Juni. 3 17:56 2002

Start

Endelig, etter altfor lenge ble det seier til start over moss. Reiste sammen med Preben ned til moss, og det var verdt turen og enda mer. Start var ikke veldig bra offensivt, men hadde kontroll bakover og midtbanen var helt konge. :)
Ser frem til kampen mot Bryne som blir minst like viktig.


Onsdag Mai. 29 12:23 2002

OBB, ny logo

Knoter med å implementere en OBB kollisjons deteksjon rutine til hovedoppgaven. Ganske morro når ting funker, men rimelig hat når man får feil som ikke gir mening i det hele tatt. Uansett, det går sakte fremover, såpass sakte at jeg fant ut at det var på tide med en ny logo :)
Ikke så mye nytt, brukte gimp, men litt variasjon fryder.
La også til en link på logoen hvor jeg har lagt en applet bølge sak til logoen. Hvis du ikke gidder å klikke på logoen, kan du også klikke her. Har ikke lagt ut koden siden mesteparten er tatt fra en Tonny Espeseth Java sak fra PC World for lenge siden.


Fredag Mai. 24 17:21 2002

Eksamen og Seminar

Stod på INF-DID, godt det bare var bestått, ikke bestått karakter, for det gikk ikke veeldig bra. Uansett, nå står bare spesialpensumet igjen. Skal holde et seminar sammen med Trond om simulering av stivt legeme dynamikk og kollisjons deteksjon. Det er meningen at det skal holdes andre uka i Juni, men det er ikke sikkert enda.
Har lagd en liten side om hovedfaget, har klippet all teksten fra bibloteket jeg knoter med så det står ikke så veldig mye der enda. Uansett det ligger her, sikkert mye skrivefeil og ellers mye feil, men koden pleier å kompilere.


Fredag Mai. 10 13:54 2002

Start

Bah, var på Lyn-Start kamp på fredag med Roy og Preben. Lyn vinner med et pissmål etter 89 min. Start var i mine øyne (så klart) best, vel hm, uansett de hadde helt klart fortjent uavgjort....
Velvel de vinner jo mot lillestrøm på søndag.


Mandag Mai. 6 14:13 2002

Start og hovedfag

Lenge siden en oppdatering nå...
Serien er igang og start har egentlig begynt ganske bra. Hadde vel håpt på en seier etter fem kamper, men den kommer vel til onsdag :)
Var i Skien og så dem tape 0-2 mot Odd, ingen bra kamp fra start sin side, men de ble snytt for et straffespark, og Odd slapp unne 3-4 gule kort så vi har noe å skylde på.

Skolemessig er det mest hovedfag det går i, det går (sakte) fremover. Har brukt mye tid på å lage en ok kollisjonsdeteksjons algoritme. Etter å ha testet den i fysikkmotoren viser det seg at den ikke er bra nok. Den finner ikke alle kollisjonene, penetrering funker ikke på alle objektene og den er altfor treg. Kikker nå på forskjellige teknikker, tror det blir mest aktuelt å bruke OBB-trær (oriented-bounding-boxer), men er ikke sikkert.
Den andre saken som for tiden viser seg å være litt vrien er å simulere "hvilende kontakt", dvs objekter som er intill hverandre, men hastigheten mellom dem er nesten null. Har funnet en paper som løser det, men man må bruke en kvadratisk løser, noe jeg ikke har eller vet hvordan jeg skal lage :/
uansett, hvis noen av dere er intressert så er linken til paperen her. - og hvis dere vet hvordan man skal løse den så sier jeg ikke nei takk til en mail :)


Mandag Feb. 4 10:34 2002

Skole, tp og start

Fant et fag som var litt intressant alikavel. Ikke så mye med hovedoppgaven å gjøre, men det kan være greit å ha med seg. Det ble inf-did, - hvordan lære bort informatikk. :)
Var på treningskamp mellom start og vif på lørdag, start tapte 1-0, men spilte veldig bra med tanke på at det var den første treningskampen denne sesongen. Kansje de mot formodning kan overraske denne sesongen?

Hadde også et slag tp på fredag med ståle, preben og katrine. Det ble litt alkohol, og litt mindre tp etterhvert. Det hele endte med at preben vant og ståle sovna. Det er litt bilder her.
- ståle var som alltid i toppform :)


Fredag Jan. 11 15:45 2002

PyFxP

Første betaen av PyFxP er ute!
Endel fikser og ny funksjonalitet som: Timeout detection, connection thread.
En exe-fil for dere Windows brukere vil trolig bli lagt ut over helga en gang.


Torsdag Jan. 10 14:13 2002

PyFxP, bilder, skole

Sitter på skolen og leser fysikk og Java3D. Prøver også å skrive litt på seminaret og en essay jeg skulle vært ferdig med for lenge siden. Har også jobbet litt med PyFxP etter litt tilbakemeldinger med den siste releasen.
Har endelig også lagt ut noen bilder. Ikke så mye enda, men det kommer litt mer etterhvert. Bruker gphoto for å lage html galleri, det blir ikke så veldig bra, men dette er alt jeg gidder foreløpig.
Endelig noen bilder av drømmedama også. - nei hun sovner ikke alltid foran tv, bare en gang iblant :)
Skolemessig sliter jeg litt med hvilke fag jeg skal ta dette sem. Ikke mange fag å velge mellom, og de som er igjen har ingenting med hovedoppgaven å gjøre :/


Mandag Des. 17 18:29 2001

PyFxP, skole, Start

Er ferdig med den siste (eneste) eksamen for iår. Muntlig inf-tt, det gikk greit, så da er det bare 8vt igjen :)
En ny versjon av PyFxP er ute. Masse forbedringer på gui delen. Fortsatt endel plukk på ftp siden, linker på visse server låser hele ftp sesjonen. Shortcuts er lagt til, også mulig å editere shortcutene.
Prøv og test, og gi meg beskjed om diverse feil. Det er ikke mye igjen før betaen kommer, da skal jeg også prøve å lage en .exe fil for alle dere Windows brukerene.
IK.Start sliter og nå er også Stian Ohr "gitt bort", bah, fra før er Lemsalu gått over til Bryne. Får håpe Soler kan trylle frem noen spillere. Hva med en viss Risør fyr som ikke får spille i Tyskland?


Tirsdag Nov. 6 14:01 2001

Start, LOTH, skole, div..

Lenge siden en oppdatering, men jeg har faktisk jobbet litt med sidene i det siste. Har lagt om alle sidene til SSI (Server Side Include). SSI gjør oppdateringsjobben mye lettere, og diverse forandringer blir enklere.
Har også hjulpet brodern og Glenn Ø. med deres webside eydehavn.no, det er ikke så mye innhold der enda, men _skallet_ er oppe.
IK.Start klarte å rykke opp til eliteserien igjen, noe som reddet helsa og sjelen for i år. Jeg var på et par kamper i høst; Skeid-Start og Start - Ørn-Horten. De vant begge og spilte veldig bra, det kjipe er at de fortsatt trenger 73 sjanser for å score, - noe forandrer seg aldri. Så får vi bare håpe at folket på sørlandet kan bruke litt mindre penger på bedhus og litt mer på fotball så kanskje Halvorsen blir og de klarer og overleve i eliteserien.
Ellers så er det blitt endel skole, vi er to som holder på å forberede et 2 vt. seminar om fysikk-mekanikk. Siden jeg har minimalt med fysikk-kunnskaper har det blitt endel lesing og regning i det siste. Ikke det som er mest morsomt, men det må til.
I all denne lesingen ble jeg lei, og bestemte meg for å lage en bumpmap applet. Mye av bumpmap algoritmen er tatt fra Peter Valser, men resten er skrevet selv. Den er ikke optimalisert på noen måte, men programmert med OOP i tankene. Et eksempel og kode finner du her. Jeg brukte ant for å bygge, ant anbefales på det sterkeste.

Stod forresten 2.5 timer i kø i går tidlig for å få billetter til Ringenes herre. Det var kaldt, men verdt det :)

Må gratulere Rune og Margit med forlovelsen.
- det begynner å bli endel av dere nå :)


Mandag Sep. 3 19:10 2001

Start, PyFxP, skole

IK Start spilte uavgjort mot vif på lørdag, det endte 0-0. Jeg var j.... nærvøs frem til kampen begynte og gjennom hele kampen. Uavgjort var et greit resultat, selv om Start burde ha vunnet :)
Har jobbet endel med PyFxP i det siste. Shortcuts fungerer nå for de fleste kommandoene, må legge til navigering via piltastene og et widget for å forandre på shortcutene. Når det er gjort næremer vi oss en ny versjon.
Med skolearbeid har det blitt litt opengl og c/python i det siste. Opengl apiet er ikke det minste jeg har vært borti, så det er mye howto/api kikking. Når jeg har noe å vise frem så dukker det sikkert opp her etterhvert.


Tirsdag Aug. 14 15:19 2001

Sølve

Ah glemte helt sølve. :)
Han var inneom en liten tur på lørdag, søndag reiste han til frankrike. hm, ikke mange igjen i norge lenger. velvel, var iallefall morro.


Mandag Aug. 13 12:28 2001

Hovedfag, jobb og danmark

Har kommet inn på hovedfag under matematisk modellering( siv). Har enda ikke bestemt meg helt for en spesifik oppgave, men det kommer forhåpentligvis om ikke lenge.
Forrige helg var jeg en tur i danmark, møtte noen venner fra en gruppe jeg er med i, var egentlig veldig morro. Billig drikke og lite søvn. Tok noen bilder med det nye kamera jeg kjøpte tidligere i sommer, et Olympus Camedia 990. Jeg har visst endel å lære når det gjelder å ta bilder siden rimelig mange av dem ikke er særlig bra.
Skal med tiden lage en egen side hvor jeg skal hive opp bildene, men for tiden ligger alle bildene her.
I det siste har det vært mye jobbing med den nye webben til djuice, litt for mye xsl/xml for min del, men alt kan ikke være like morro.


Onsdag Juli. 25 10:21 2001

Jobb og kamera

Jobber på djuice for tiden. Sitter med xslt og xml, ikke helt hva jeg kan best men det kommer seg. Bra lunch, og bra miljø. - bra lunch teller :) Har kjøpt et digitalt kamera, et olympus camedia 990. Kan ta bilder opp til 1600x1200, har bare et 8mb smartkort, må skaffe et som er litt større. Tok noen bilder da jeg var innom Alien, The Exibition på søndag. Skal prøve å legge dem opp etterhvert.
Til torsdag drar jeg til danmark med noen venner på distance treff, det blir kult. Forhåpentligvis blir det litt pils, og endel go-cart :)


Mandag Juli. 2 15:42 2001

Sommer, sol og debian

Ah, sola skinner og jeg sitter inne foran pcen, - kunne livet vært bedre? :)
Har jobbet litt med Ant , Tomcat og JBoss i det siste, nå prøver jeg å lese litt på Enterprise JB. Har bare brukt ant på et par småprosjekter før, men da jeg brukte det på et større prosjekt skjønte jeg virkelig hvor nyttig det er. For alle som skal skrive et større program med java vil jeg virkelig anbefale ant!
Har også konvertert til debian i løpet av juni. Det er en rimelig stor overgang fra slack. Endel forskjell på hvor diverse systemfiler ligger, endel ting fungerer ikke etter installasjonene, les; pcmcia, lyd, X osv.
Etter en stund kommer man inn i hvordan ting fungerer og da liker man det mer og mer, apt-get og dpkg fungerer veldig bra, mye bedre enn rpm på redhat.
Har tatt et nytt screenshot etter at jeg byttet til debian. Siden det ikke finnes .deb pakker til epplets, valgte jeg å bruke gkrellm. Den viser det meste av informasjonen som eppletene gjorde.
Iallefall, screenshotet finner du her.
Mens jeg er i oslo er line i arendal, bah.
- og det skal hun være i to uker til... sucks!


Fredag Juni. 1 15:42 2001

PyFxP og eksamen

Endelig ferdig med eksamen, det gikk ikke akkurat som forventet. Fikk altfor dårlig tid på IN147 og på IN229. Ble også trukket opp i muntlig i IN229 som heller ikke gikk så veldig bra. hmm, ser man et mønster her ??
Uansett, har lagt ut en ny versjon av PyFxP. Det er mange fikser og nye funksjonaliteter, feks; Sitemanager, mulighet for å koble seg til servere via kommandolinja.
Det er også mange fikser, forhåpentligvis blir neste versjon en beta. :)


Fredag Mai. 18 17:17 2001

Eksamen

Bah, akkurat ferdig med hjemmeksamen i IN 229, det ble ikke akkurat like bra som jeg hadde håpt. Må sende en stor takk til jon mugaas for at jeg i det hele tatt skjønte litt av simulieringsbiten av eksamen. velvel, kan vel legge ut et liten bit av eksamensbesvarelsen her.
Nå gjenstår bare eksamen i IN147 den 29 så er det hele over. Jobbet litt med PyFxP for en tid tilbake men fortsatt ikke noen nye utgivelser. Forhåpentligvis ikke lenge etter neste ekamen. Imens får dere bare kose dere med filmen min.


Tirsdag Mars. 20 15:35 2001

Linker, Screenshot

Ikke mye å fortelle, har fjernet noen linker og lagt til et par andre. Har også lagt ut et nytt screenshot. Har ikke blitt så mye annet enn obliger i det siste, så det er lite nytt på PyFxP fronten. Har fikset litt på fonter for win brukere og litt mer feilfiks, men ikke nok til at jeg har lagt ut noen nye filer. Kanskje nærmere påske.
Se screenshotet her.


Fredag Feb. 16 16:20 2001

PyFxP, E17

Har jobbet endel med PyFxP i det siste, og syntes det var på tide med en ny utgivelse. Det er hovedsaklig fikser av bug og endel feilhåntering. Rekursiv fxp fungerer, og har lagt til en "progress" label, som viser hvor langt filoverføringen har gått,hastighet osv.
Du kan lese mer om PyFxP her.
Ellers har E17 (den nye versjonen av enlightenment) kommet såpass langt at det er mulig å bruke den. For mer info ang. E17, se her.


Fredag Feb. 2 13:48 2001

PyFxP, Blindern

Må takke Jørn for at ex bolinux1 nå cocabrus er oppe igjen og at jeg fortsatt har konto der, det tok jo ikke mer enn 2 uker. :) I mellomtiden har jeg begynt på skolen og lagt ut ftp programmet jeg har nevnt tidligere. Dette er en pre beta og har diverse feil og mangler, men fungerer fint til vanlig ftp. Holder på å gjøre ferdig en beta, dette tar lengre tid enn antatt pga, diverse ulikheter mellom forskjellige ftp servere. (hathat)
Dersom noen lurer, så ja, koden følger med og man kan gjøre hva man vil med den. Hvis det er noen som mener de har noe å bidra med så send gjerne en mail.
Har lagt ut et bilde av hvordan PyFxP forløpig ser ut her.
Har også begynt på blindern igjen, tar IN147 og IN229, begge fagene virker veldig intressante. Håper bare at det blir litt mer jobbing med skolen dette semesteret enn det forrige.
Har også lagt til en liten godbit på vi siden. - can you say inputrc ?


Mandag Jan. 22 10:03 2001

Eksamen, Same og PyFxP

Så gikk ikke eksamen så dårlig som først antatt, stod faktisk på IN211. Karakteren var heller dårlig, men hva gjør nå det ? - stod også på IN228. Der hadde jeg derimot blitt skuffa om jeg ikke hadde stått. Uansett, har jobbet videre med ftp programmet. Har kalt det PyFxP siden det er skrevet i python og forhåpentligvis har fxp funksjonalitet. Her kan du prøve PyFxP
Det gjenstår fortsatt mye arbeid, men de fleste ftp funksjonene fungerer. På vi-siden var den noen skrivefeil og et par linker som ikke virket, dette er nå rettet på. Har også fikset på Same slik at det ser bedre ut for IE brukere, det er noen som har problemer med å få data fra highscore serveren, vet ikke hva det skyldes og vil trolig ikke kikke på det med det første. For IE brukere har også same krasjet, man får en nullpointer i hovedthreaden. Vet ikke hva det skyldes, problemet har bare oppstått med IE.
- enda en god grunn til å bruke mozilla. :)


Fredag Jan. 5 11:25 2001

Vi,same og nyttår.

Jul og nyttår er over, det gikk som alltid altfor fort, men morro å komme hjem og treffe gamle kjente. Jobbet litt med same spillet i jula, har ikke sett på det siden i sommer. La til en highscoreserver og forbedret (forhåpentligvis) litt på koden. Siden jeg av åpenbare grunner ikke bruker IE vil den for dem se litt rar ut for IE brukere. Det pga ikke en eneste font er lik over flere plattformer. (ikke engang helvetica).. I mozilla ser den helt fin ut bortsett fra at textarea hvor highscoren skrives ut ikke får riktig bakgrunnsfarge. Dette er et problem med mozillas javavm og ikke appletten. Siden java ikke er lagt inn på studentserveren på skolen har jeg lagt spillet ut på siteloft sin server. Lyst til å prøve deg på highscoren ?? Same!!
Har også skrevet litt mer på vi siden min. Forklarer litt ang ctags, indenting enkel kompilering, .vimrc fila, syntax highlightling osv. Endel tips som kan effektivisere hverdagen betraktelig. Verdt å ta en kikk.

Jobber fortsatt med fxp programmet i python, det nærmer seg en public beta liknende sak. Sliter med rekursiv fxp overføring, det er også endel som må gjøres med gui delen. Forhåpentligvis får jeg lagt den ut iløpet av en uke (eller to).

BTW, kernel 2.4 er ute !!


Mandag Nov. 27 14:43 2000

Vi,eksamen,prosjekt.

Altfor lenge siden en oppdatering, har som vanlig vært veldig lat. Mye har skjedd siden sept. Jeg kuttet ut IN210, det ble altfor mye sammen med jobben, kanskje neste år. :)
Hadde eksamen i IN211 på fredag som gikk sjitt. Fikk tilbakemelding på klagen vi sende på prosjektet i våres som også gikk sjitt. Så moralen for alle som skal jobbe med prosjekt på høyskolen i bø, lag en servlet som er koblet mot en database så har du 1.5 i lomma. Det tar høyst 3 dager, så slipper dere å slite ræva av dere for noe som ikke blir verdsatt for mer enn toalettpapir.
I Tiden før IN211 eksamen ble jeg litt lei av lesingen så jeg begynte på en liten side som skal være et forsøk på en introduksjon til vi. Den inneholder en beskrivelse av de mest brukte kommandoene og en liten innføring i vi. Du finner siden her: vi introduksjon
Har også lagt ut en ny screenshot av desktopen min, bildet er av siden jeg sitter og progger i. For tiden prøver jeg å lage en ftp klient i python som en del av prosjektoppgaven i IN228. Den begynner å ta form, så fort den blir brukelig så vil den bli lagt ut.

Get enlightened!


Torsdag Sept. 7 10:51 2000

Blindern

Har begynt på blindern. Tar in210, in211 og in228. Burde kanskje flyttet hjemmesiden til uio, men synes det er like greit å ha siden her se lenge studentkontoen min ikke blir slettet.
- tror ikke det skjer med det første. ( - ikke sant jørn :)
Fagene på blindern virker ganske interessante, men vet ikke helt hvordan det vil gå. Jobber i siteloft 2 dager i uka så det har blitt litt lite skole. Med siteloft jobber jeg ute hos webucation for tiden. Jobber med et eLearning system som er veldig interessant.
Alt vil med tiden bli lagt ut under GPL, noe som er enda bedre. :)
Jeg jobber med å lage et chat/mail applet modul i java. Det meste på Chat appleten er sånn ca ferdig , mangler endel jobbing på gui, men det kommer. Vil legge ut noen bilder av appleten etterhvert.

- Get enlightened.


Onsdag Juli 26 12:07 2000

Laptop

Har nettopp fått en laptop igjennom siteloft. En Inspiron 5000, P3-750, 128 ram, 18 gig disk og 15" skjerm !
Den kom med win2k (noe jeg ikke har bruk for), så nå er det Slackware 7.1 og en liten partisjon med winME. (diablo2/q3 :) Sleit med å få X til å funke, det var en feil med XF86_Mach64. Men nå er alt i orden, hentet også ned efm fra cvs og fikk det til å kompilere ! Skal legge ut et screenshot etterhvert.
Det er et lite problem med same, tror den krever litt for mye av webserveren, så noen ganger "fryser" spillet. Det kommer av at webserveren ikke klarer å cache nok, slik at det ikke blir nok minne. Hadde samme problemet på noen 3d-appleter under prosjektet. Har prøvd å se hvor/når feilen oppstår, men det virker som det er helt tilfeldig. Noen ganger kan man spille i 10 min uten av noen feil oppstår. Andre ganger går det 1 min.
PS: For intresserte så blir denne siden oppdater med vim

Get Enlightened!

- har nettopp lagt ut et screenshot med laptopen.


Torsdag Juni 6 14:37 2000

Jobb

Har kommet meg til oslo, og har nettopp fått jobb på Siteloft.
Skal jobbe mest med java, og tror det blir veldig bra.
Ellers har jeg lagt et nytt spill, dette er heller ikke helt ferdig, men så godt som.
Ideen er tatt fra Same-Gnome, som videre tok det fra et mac spill (Same). Prøv det, Same!
Bildene er rappet av Same-Gnome, håper de tilgir meg. :)

Get enlightened!


Torsdag Mar 30 12:10 2000

Slackware.

Lenge siden en oppdatering av siden nå. Kunne vel skylde på prosjektarbeid og skole/jobb, men må vel egentlig bare skylde på min egen latskap. Oppdatering av siden har ikke vært pri en, og siden jeg aldri kom skikkelig igang, med oppdateringer hver dag så...
På linuxfronten har jeg kastet rehat ut av boxen min for denne gang, og lagt inn slackware.
- Noe jeg ikke angrer ett sekund på. Slack er mer back to basic enn redhat, og nå er boxen akkurat slik jeg vil ha den. Fikk også kompilert efm noe jeg ikke fikk til med rh.
Har lagt ut et screenshot av desktopen. Har akkurat lagt inn eppleter så de kom ikke med. Se også min screenshot side.

Get enlightened!


Tirsdag Feb 1 19:00 2000

- lyd!

Og så ble det lyd. Har nettopp fått lyd på live kortet mitt i linux.
Det var ikke så enkelt som mange kanskje skulle tro. Jeg fikk ikke kompilert, og hadde
også problemer med alsa driverne. Men etter å ha forandret litt på makefila til creative
så kompilerte den så det suste.
Nå står q3 for tur. :)


Tirsdag Jan 25 14:10 2000

dvd skandalen

Økokrim klarte å gjøre det helt store da de i ren CIA stil beslagla flere pcer og avhørte Jon Johansen og han far i 6-7 timer anngående DeCSS programmet.
Norsk journalister har ikke gjort saken bedre med at de spiller på menigmannens uvitenhet og manglende forståelse. Har ikke tall på hvor mange ganger de bruker ordet "hacker".
Flame norske aviser/økokrim! -her finnes mer info om skandalen.
Dvd for Linux !


Tirsdag Jan 18 14:35 2000

ny side.

Har lagd en ny side som "bare" vil inneholde bilder av linux desktopen min.
Vet ikke helt hvorfor jeg gjør det, men dersom noen etter å ha sett bildene begynner å bruke enlightenment så er målet oppnådd. Screenshot
Holder på med en liten 3d applet, skal prøve å legge den ut i løpet av uken.


Lørdag Jan 15 12:25 2000

- back in bø.

Endelig tilbake, og jeg stod på alle eksamnene (hele 3:).
Ikke at det skal være så vanskelig, men systemutvikling og prosjektteori var ikke de fagene jeg brukte mest tid på. Så da var det egentlig bare om å få vektallene. :)
Har ikke gjort så mye med Arkanid, men ballen skal gå bedre nå ( ikke så mye hakking ).
Må dessuten reklamere litt for gg2000 .
Det blir et kjempetreff, mye morro, og mye folk.


Torsdag Des 9 13:35 1999

lagt ut koden til arcanid.

Har lagt ut koden til arcanid.
Skulle ha gjort det for lenge siden, men eksamen + en skral rygg
har gjort at det tok litt lengre tid.
Har et problem med at ballen "hakker", - det skjer ikke i appletviewer..
Er ikke sikker på hva det kan være, men tror det kan ha noe med at
sleep tiden til threaden er blitt mindre + at det er blitt litt mer data
som kjøres. Men at den "hakker" i nettleseren og ikke i appveiwer,
skjønner jeg ingenting av. :)


Torsdag Des 2 18:50 1999

Oppdatert Arcanid!

Har oppdatert arcanid (arcanoid klone).
Dette er gjort :
Start og slutt bildet.
Ballen følger "padden".
Flere "level".

Gidder ikke å legge ut koden idag, trolig i morra. :)


Onsdag Des 1 13:05 1999

Nytt spill!!

Har nettopp lagt ut et nytt spill. Arcanoid
Det er en arcanoid-klone, den er ikke ferdig, men spillbar.
Håper bare jeg får gjort den ferdig.
Har også lagt ut koden. Mer info om koden finner du her.


Onsdag Okt 20 19:35 1999

TingTang

Nettet på skolen har vært nede et par dager nå etter et datainnbrudd,
så jeg har ikke hatt muligheten til å oppdatere siden på en stund.
Jeg har ikke mot hackere/crackere så lenge de ikke har noe med meg å gjøre. :)
litt nyheter:
Det har vært endel plan. oppdateringer, den mest spennende er vel
Brandon Reinhart sin plan.
Han har akkurat lagt UT for linux, både server og client.
Du finner den her.
En ny linux kernel er ute, 2.2.13


Mandag Okt 18 12:15 1999

Nye UT mods!

Mod Central har noen nye mods til UT demoen.


Mandag Okt 18 12:05 1999

Nye plan. oppdateringer

Jobbnarkomanet John Carmack oppdaterte sin plan.
Den nye demoen vil inneholde ett nytt brett og boter. Dette blir trolig den siste testen.

Brandon "GreenMarine" Reinhart fra Epic, har også oppdatert sin plan.
Brandon har ansvaret for porting av UT til linux og det virker som han er snart i mål.


Fredag Okt 15 19:35 1999

Carmack intervju!

Dette er en av de lengste Carmack intervjuene jeg har sett på lenge. Ta en titt !!


Fredag Okt 15 16:05 1999

Plan update! John Carmack oppdaterte sin plan.
Det kan virke som vi nærmer oss enda en ny test. :)


Torsdag Okt 14 15:45 1999

Coppermine!

Kyle på HardOCP Har fått tak på en av intels kommende coppermine pros.

Her er et utdrag:
Tired of seeing GeForce benchmarks already? Want something new and improved? What about a full series of benchmarks on an OVERCLOCKED Coppermine 700MHz CPU from Intel.


Torsdag Okt 14 14:52 1999

Linux oppdateringer

En ny verson av Enlightenment er nettopp blitt gitt ut. Du kan finne den her.
Oktober versonen av gnome er også kommet.
Ellers så har også SuSE og RedHat kommet med nye distribusjoner.


Torsdag Okt 14 14:52 1999

Ny side!!!

Dette er min nye internett side, som vil bli oppdatert regelmessig med nyheter om linux, hardware og spill.


 
  


Linux
Enlightenment
Slackware
Linux Today
Slashdot
Freshmeat
Linux Docs
Gnome
Themes
Linux.com

Nyheter
Nettavisen
Itavisen
Linux Games
3DFinger
Blue`s News

Python
Python
Python modules
Vault of Par.
PyFxP

Java
Java api
Java Conv.
Java2D api
Java apache