Det er heldigvis flere enn oss i AMO som har skjønt at kampen mot orddeling er en viktig sak, så foreninga vår har fått mye publisitet. Vi har fått rosende omtale i studentaviser, interntidsskrifter, semesteroppgaver og andre publikasjoner som kanskje ikke når de helt store massene, men vi har også blitt presentert i andre medier. Under følger en liste over de mest prestisjetunge presentasjonene av AMO, der enten Overhodet (Terje Fredvik), Presidenten (Vidar Aarum), PR-sjefen (Caroline Carlsten) eller 1.-sjefen (Kjetil Kjernsmo) har fått opplyse almuen. Har du sett eller hørt AMO bli presentert andre steder enn de i lista under må du fortelle det til oss med en gang!


For å spille av mp3-lydfilene trenger du en mp3-spiller, f.eks. mpg123 (UNIX og Linux), Winamp (Windows) eller QuickTime (Mac/PC). QuickTime kan også spille av avi-filene, mens UNIX-brukere kan bruke f.eks. XAnim.18. august 1997: Safari, NRK petre
I gamle dager sendte NRK petre programposten Safari, der et lite knippe nettsider blei presentert i hvert program. I august 1997 var det AMOs tur, og innslaget førte til at medlemstallet steg til over 60.


1. juli 1999: Aftenposten aften
Presidenten og PR-sjefen presenterte AMO på baksida av Aftenposten aften. De fikk også lov til å leke med byggeklosser.

5. juli 1999: Norgesglasset, NRK P1
Presidenten og Overhodet var gjest i dette formiddagsprogrammet. Første delen av intervjuet blei spilt inn i NRK-kantina mens andre del var orddelingsjakt i radiohuset.


8. juli 1999: Mamarazzi, NRK petre
AMOs PR-sjef snakka varmt om organisasjonen vår hos Anne Sandvik i Mamarazzi. Resultatet av Aftenposten-intervjuet og innslaga i Norgesglasset og Mamarazzi var rundt 120 nye sjefer i løpet av en drøy uke.


22. januar 2000: Dagsavisen
I et tosiders intervju i Dagsavisen forklarte Overhodet hva AMO står for.

25. januar 2000: Metropol Live, Metropol
Overhodet blei intervjua på Metropol Live, et direktesendt program på Oslos lokal-TV-stasjon Metropol.

1. februar 2000: Fem høns, P4
Presidenten og PR-sjefen fikk endelig spre det glade budskap på riksdekkende radio igjen.

25. februar 2000: Kulturekko, NRK2
Dette innslaget inneholder et svært eksklusivt intervju med Overhodet, Presidenten og PR-sjefen, og er spilt inn i auditoriet ved Institutt for teoretisk astrofysikk. Professor i nordiske språk, Dag Gundersen, fikk også si det han mener om det han kaller «kjøtt kake syndromet».

25. april 2000: Morgennytt, NRK1
Det var nok mange som satte morgenkaffen sin i halsen da de så alle de hårreisende orddelingene morgennyttjournalisten hadde funnet fram til dette innslaget. Reportasjen inneholder også et intervju med Presidenten og Overhodet, og legg merke til at denne samtalen er foretatt i det aller helligste, nemlig ved datamaskinen der AMO-sidene ligger lagra. Bare sjef Egil Hegerberg blei også intervjua og framførte anti-orddelingskampvisa «Ved rørende norske rett skrivnings regler». Hegerberg er for øvrig i ferd med å spille inn en ny versjon av sangen som skal legges ut på AMO-sida. Innslaget blei avslutta med en studiodebatt der Ruth Vatvedt Fjeld, språkkonsulent i NRK, og Knut Gabestad, fungerende direktør i samferdselsetaten i Oslo, deltok.


27. april 2000: Sånn er livet, NRK P2
På kort varsel blei 1. sjefen i AMO, Kjetil Kjernsmo, sendt til P2 for å snakke om AMO. Opptak av innslaget mottas med takk, da ingen på astrofysisk fikk hørt intervjuet da det blei sendt.


16. februar 2001: foredrag på Biørnegildet, Universitetet i Oslo
Overhodet fikk æren av å åpne Biørnegildet, realistenes studenteruke ved Universitetet i Oslo, med foredraget «Pult ost og lamme lår - kampen mot orddeling». Et fullt auditorium viste at det er ikke bare astronomer, men også andre realfagsstudenter, som er opptatt av særskriving.


16. februar 2001: Radio Nova
Etter foredraget på Biørnegildet presenterte Overhodet AMO og orddelingsproblematikken for studentradioen ved UiO.


April 2001: KK nr. 14-15
I årets påskenummer av KK, reklamerte 633. sjef Bjørg Øygarden for AMO (60 kb).


2. november 2001: Computerworld
Det er tydeligvis mange som leser spalten «Bits & Bytes» i Computerworld, for etter at følgende notis (67 kb) kom på trykk, fikk AMO mange nye sjefer. Takk til Andreas Hesselberg som tipsa Computerworld, og Per Agnar Solli som skanna artikkelen.


Februar 2002: Handelsbladet
Handelsbladet omtaler AMO, og viser til to orddelingseksempler fra nettsidene våre.


13. mars 2002: Dagbladet
I en artikkel om matvarebransjens forsøpling og ødelegging av språket, er det en lenke til AMOs nettsider.


2002: Språknytt nr 1
Språkrådets organ Språknytt omtaler AMO i en liten notis.


22. mai 2002: morgenkåseri på NRK P2
Ivar Eskeland holdt et kåseri om anglisismer, orddelinger og andre språklige sykdommer, og omtalte AMO som «eit drabeleg og sers oppegåande og friviljug organ i striden mot slik orddeling»


9. oktober 2002: Sone2, TV2
Bare sjef, Egil Hegerberg, nevnte AMO som en av kampsakene sine. Så da får vi vel heller tilgi at han har lagt en nyinnspilling av klassikeren «ved rørende norske rett skrivnings regler» på is.


18. mai 2003: Språkteigen, NRK P2
Språkteigen sendte intervju med Overhodet. Intervjuet kan høres på Språkteigens nettsider (spol fram til 7 minutter og 57 sekunder hvis du ikke har tid til å høre hele programmet).


9. oktober 2003: TV2-nyhetene kl 21
TV2 og Overhodet gikk tur i Oslo sentrum og fant mange skremmende orddelinger. Reportasjen viser også orddelinger som er henta fra AMOs nettsider. Spesielt interesserte kan se innslaget på betalsidene til TV2.


12. mai 2004: Typisk norsk, NRK1
Petter Schjerven i fortrolig samtale med AMOs Bare sjef. Innslaget kan ses på nettsidene til Typisk norsk.