Selv om nyhetene legges på nettet gjelder fortsatt rettskrivingsreglene, også for Aftenposten. I denne opprivende meldinga om at vår alles kjære Lasse er sliten, er det en mild form for orddeling, nemlig orddeling med bindestrek, som går igjen. "Utfor-finalen", "verdenscup-innspurten" og " protest-brevet" er allikevel ikke spesielt pene ord, og "inter-nasjonale" kan vel gi den barskeste orddelingsmotstander mareritt i ukevis.

Aftenposten Interaktiv Navigasjonsfelt

Tekstnavigering

Annonsører
Oppdatert: 12. mars 1997 kl. 8:30

Sliten Kjus dropper utfor i protest

Lasse Kjus dropper utfor-finalen og skriver protestbrev til Det inter-nasjonale skiforbundet (FIS). Kjøret er for tøft.

THORE-ERIK THORESEN
i Vail

Alpinistene drives for hardt. Nå reagerer Lasse Kjus. Han tar saken opp i brevs form med det internasjonale skiforbundet. Fullstendig utslitt efter den lange turen fra Shiga Kogen i Japan til Vail i Rockey Mountains, velger tittelforsvarer Lasse Kjus å avstå fra utfor-finalen onsdag. Han gjør det i protest mot det vanvittige opplegget alpinistene har fått i verdenscup-innspurten.

- Lasse sto over tirsdagens trening. Senere i dag skal jeg hjelpe ham med å skrive et brev til FIS, opplyser pressetalsmann Lars Otto Bjørnland.

Allerede for et år siden reagerte Kjus i stum forundring over det knallharde programmet alpinistene ble utsatt for i verdenscup-innspurten:

- Først Kvitfjell, så direkte til Japan og videre til Vail. Jorden rundt på fjorten dager, dette opplegget dreper oss, stønnet Lasse, da han ble presentert for sesongopplegget.

Når protest-brevet er ferdig skrevet, vil det bli overrakt verdenscup-direktør Gunther Hujara, før det blir presentert for offentligheten.

- Lasse ville ha det slik, og han gir sin versjon av hvorfor han velger ikke å stille opp i utfor i håp om at FIS tar problemet opp til seriøs vurdering, sier Bjørnland.

I alt var alpinistene på reisefot i godt over 20 timer før de ankom Vail sent mandag eftermiddag.

- Taktisk sett passer det vel Atomic at Kjus ikke blander seg inn i duellen Aamodt-Alphand?

- Klart du har et poeng der, men Lasse må også selv føle hva han er god for, sier racing-sjef Toni Schutti ved Atomic-fabrikken som holder både Kjus og Luc Alphand med ski.

- Taktisk sett kan du si det passer, men først og fremst må Alphand selv kjøre for trofeet. Dessuten skulle jo Kjus ha slått Aamodt i Japan i helgen i stedet for å gå over ende i både slalåm og storslalåm, smiler Schutti.(Ja, jeg tror AMO jukser, og vil heller se originalsida.)

Tipser: Christian Nesmark