Siste nytt: TVNorge begynner å vise Buffy igjen mandag 20. mai 2002! Kl. 22:45, og de begynner på 4. sesong, dvs. de fortsetter der de sluttet sist.


UNDERSKRIFTSAKSJON:
VI VIL HA BUFFY TILBAKE!

Buffy & the (season 4) crew Vi ser med stor beklagelse på at TV2 har bestemt seg for at TV-serien Buffy the Vampire Slayer ikke skal vises på norsk TV, til tross for at TV2 eier de norske rettighetene til serien. Rettighetene til å vise serien ble kjøpt av TVNorge, som viste de første tre sesongene av serien. Beslutningen om ikke å vise Buffy på TVNorge er tatt av ledelsen for TV2, som nå eier TVNorge. TV2 ønsker heller ikke å vise Buffy på kanalen TV2.

TV2 har markert seg med et godt og variert program, som er både interessant og underholdende. Underholdningsverdien tas også vare på gjennom et utvalg av underholdningsserier og filmer. Dette er bra, god underholdning har vi alltid bruk for og glede av. Buffy the Vampire Slayer er en TV-serie som tilbyr ikke bare glimrende underholdning, men også mye mer: drama, godt skuespill og levende karakterer, glimrende dialog, komedie/humor, gode spesialeffekter og til tider til og med visdom og innsikt i menneskelivet. At denne TV-serien klarer å kombinere alle disse elementene med god fortellerteknikk viser at det er en gjennomtenkt serie med høyt kvalitetsnivå.

Det er derfor ikke overraskende at Buffy, i motsetning til de fleste andre seriene som TV2 og TVNorge viser, har oppnådd kultstatus og massevis av fans i alle land den vises. For mange betyr det også mye at serien portretterer en troverdig sterk kvinnelig helteskikkelse, noe vi generelt er sulteforet på. Actionheltinner er også en kulturell trend i sterk vekst i ulike medier, dvs. at dette er en økonomisk lønnsom tematikk som fanger oppmerksomheten til mange seere.

På grunn av alle disse egenskapene ved Buffy er den en serie som har appell til mennesker på tvers av kjønn og alder. En slik serie burde passe godt inn i TV2's sendeprofil. Det å vise en slik serie vil kunne Sarah Michelle Gellar as Buffy innebære en PR-effekt for TV2 utover det man kan lese ut av seertallene, fordi et aktivt og entusiastisk fan-miljø kan bidra til synlighet, popularitet og god PR. Det har f.eks. blitt etablert et aktivt norsk fanmiljø for Buffy the Vampire Slayer.

Buffy kunne eventuelt også fungere som et kulturelt alibi for TVNorge, som jo ellers er en kanal med hovedvekt på underholdning. Vi håper derfor at TV2's ledelse er åpen og lydhør for innspill fra sine seere, og vil bestemme seg for å fortsette å vise Buffy på skjermen - enten på TV2 eller på TVNorge.

Når TV2 lar være å vise en serie de har rettighetene til, er dette et valg de ikke bare tar for seg selv og sin egen del (slik det ville ha vært dersom valget hadde bestått i å si nei takk til å kjøpe rettighetene). Det er også et valg som blir tatt for alle andre norske TV-kanaler, siden disse har blitt fratatt muligheten for å vise Buffy. Dette blir dermed en form for sensur av Buffy fra TV2 sin side. Dersom TV2 ikke selv vil vise Buffy, burde de i det minste gi fra seg eller overdra rettighetene til noen andre som kan og vil påta seg å gjøre det. Så lenge TV2 har rettighetene til å vise Buffy, burde de også ha og føle et ansvar for å vise serien.

Med dette uttrykker vi vårt sterke håp og ønske om at TV2 vil bestemme seg for å vise nye (ikke tidligere viste) episoder av Buffy.

TV2 har forøvrig også rettighetene til å vise Angel, spin-off og tvillingserien til Buffy. Vi håper og ønsker at også Angel vil bli vist på norsk TV.
GI DIN UNDERSKRIFT TIL BUFFY-KAMPANJEN HER: http://www.ifi.uio.no/~thomas/buffy/kampanje/stem-for-buffy.html
Underskriv på Buffy-kampanjen!

Støtt kampanjen ved å lenke til denne siden! Til høyre ser du et banner du kan bruke. Banneret kan lastes ned herfra:

http://www.ifi.uio.no/~thomas/lists/images/02/buffy-kampanje.jpg.
Dette dokumentets adresse:
http://www.ifi.uio.no/~thomas/buffy/kampanje/

Vet du om Buffy-postlisten?
http://www.ifi.uio.no/~thomas/buffy/buffy-postliste.html

Har du noen spørsmål om kampanjen eller om Buffy i Norge?
thomas@ifi.uio.no