Amazonegruppa

PRESSEMELDING 30. OKTOBER 2002

GUDINNAS DØTRE

NY BOK AV INGAR KNUDTSEN


For å redde seg fra undergangen må amasonene måle krefter både mot indre og ytre fiender. Det er en handlingsmettet og blodig historie som likevel er full av varme, vennskap og sensualitet.

Ingar Knudtsens nye bok Gudinnas døtre er nå kommet ut. Boka forteller historien om et matriarkalsk samfunn ved begynnelsen av vår tidsregning, i brytning med den nye tidens patriarkalske religioner og samfunn som er på fremmarsj. Boka er et resultat av omfattende studier av det vi vet og tror om prehistoriske matriarkalske samfunn og gudinnereligion. Den skildrer både ytre og indre konflikter og kan leses på flere nivåer. Boka er på samme tid en fantasyhistorie med magi, spennende som en spenningsroman, en politisk roman om kampen for frihet både individuelt og på samfunnsplan og med uvante perspektiver på likestilling og feminisme, og en psykologisk karakterstudie. Boka er ingen enkel utopi men skildrer et samfunn med store indre og ytre problemer, i skjæringspunktene mellom religiøse, sosiale og politiske strømninger. Boka passer for både unge og voksne.

Dette er femte og siste bok i Ingar Knudtsens amasoneserie. Boka fortsetter like etter der fjerde bok sluttet, men kan leses uavhengig av de tidligere bøkene i serien. Fjerde bok, Amasoner , kom ut ifjor. De tre første bøkene kom ut på 80-tallet og ble nyutgitt i 1999.

Ingar Knudtsen debuterte i 1975 og er bosatt i Kristiansund. Han har utviklet en særegen magisk realisme som kombinerer troverdige personskildringer med spennende handling, humor, politisk bevissthet og mytiske og magiske elementer. Gudinnas døtre er hans tjuefemte bok. Les mer om og av ham på http://www.forfatter.net/knudtsen/ .

Gudinnas døtre av Ingar Knudtsen
Omslag: Håkon Lystad
Kart: Vanja E. Knudtsen
Bladkompaniet 2002
Innbundet, 282 sider.
ISBN 82-509-4777-0

Boka kan kjøpes i bokhandelen eller direkte fra forlaget.
Se også http://folk.uio.no/thomas/lister/gudinnas-dotre.html
Spørsmål i forbindelse med denne pressemeldingen kan rettes til amazons@math.uio.no.


Amazonegruppa


What is feminism?


Dette dokumentets adresse:
http://folk.uio.no/thomas/gudinnas-dotre-pm.html
http://forfatter.net/knudtsen/kommentarer/2002/gudinnasdotreslipp.shtml


Support 
the Blue Ribbon Campaign for Free Speech! Best 
Viewed With Any Browser Valid 
XHTML 1.0! Frames Free! Ribbon Campaign Created 
with GNU Emacs www.linux.org - a GNU and better computer for you