Rockhound Rough Collies Agility


Foxy - Paliando's Quick Foxy

 

Jeg må bare innrømme det: Jeg har hundegalskap, og jeg bruker mye tid på agility sammen med min soble collie Foxy. Foxy synes at agility er kjempeg°y. Hennes første leveår gikk med til lydighetstrening, som er en god basis for videre agilitytrening. Lydighetstrening gir trening i kontakt mellom hund og fører, og er også trening for hunden i å lære. Vi har gått noen lydighetskonkurranser, men resukltatene har ikke vært så fantastiske.

 

Da Foxy var et år, gikk vi på weekend-kurs i agility i Stovner Hundeklubb. Vi hadde røntget hemnne og visste at hun hadde A-hofter. Det var godt å vite at hoftene var i orden før vi startet med agility. Siden Foxy var et år, har vi trent agility et par ganger i uken, og konkurrert omtrent alle steder vi kan reise til innenfor 4-5 timers radius fra Oslo. Vi har også konkurrert en uke i Danmark i tre sommere, og vært med på flere kurs.

 

Foxy er blitt Årets agility-collie 4 år på rad!

I klasse 1 i 2004, i klasse 2 i 2005 og i klasse 3 i 2006 og 2007

Hun fikk Kombiprisen på Oslo Hundeshow i 2006. Den deles ut til beste sammenlagt resultat for lydighet, agility og hopp.

 

Foxy's resultater i klasse 3 i 2007:

Jeg har også tatt NKKs instruktørkurs og eksamen trinn 2 i agility i løpet av 2007, med Geir Ottesen og Kirsten Bjørnelykke som fantastisk inspirerende kursledere, og med like inspirerende deltagere fra mange forskjellige klubber på Østlandet. Trinn 1 kurset tok jeg et par år tidligere.

 

Gå til intro om agility eller hinderoversikt