BLÅ PRINSESSEFLØYELSMIDDELALDERKJOLE (2004)

Større forfra
Større bakfra

JURLebordet 2004 hadde eventyrtema, så da var det på sin plass med en skikkelig prisessekjole!

Kjolen er sydd etter mønster 3663 fra McCall. Endringene som ble gjort i forhold til mønsteret var: Figurtilpasning, helt bærestykke bak (snøringen går ikke helt opp) og ermnedraperiene er noe mindre pga hadde ikke mer grått stoff.

Beskrivelse

Kjolen består av 7 innsvingete paneler, bærestykke og lange underermer med draperier over. Stoffet er bomullsfløyel (kjøpt i to omganger, derfor litt forskjellig). Underermene er i lys grå sateng, ermedraperiene er foret med grå syntet. Diverse pynt: Sølvsnor, sølvagraman, stivt pyntebånd, blondebånd. Kjolen er maskinsydd og håndkantet. All pynt er sydd på for hånd. Snøre-åpningen bak sydd for hånd med ilegg av hampesnor. Kjolen veier til sammen 1420 g. Hvert erme veier 200 g. Omkretsen nederst er ca 4 m.

Jeg fulgte mønsteret temmelig slavisk. Jeg gjorde ferdig fronten og ryggen separat på maskin, og satt på pynten for hånd før jeg sydde sammen i siden.

Ermer

Kjolen har veldig artige ermer, selv om mine er litt mindre enn på mønsteret, siden jeg ikke hadde helt nok av det grå forstoffet. De lysegrå underermene går helt ned og er kantet med samme sølvblonde som omkring halsen. Overermene er sydd fast rett på underermet, og sømmen er skjult av det stive sølvbåndet.

En finurlighet er at jeg har satt på en krok så høyre erme kan hektes opp. Dette for å kunne forsyne meg av koldtbordet.

Pynt

Her vises det meste av pynten som ble satt på kjolen i første omgang:

  • Agramaner i sølv langs sømmene foran (samme agraman dekker sømmen mellom bærestykket og de vertikale panelene på ryggen).
  • Myk sølvblonde om halsen (samme som nederst på underermene)
  • Stivt sølvbånd på forstykket samt om ermene (dette ødelegger seg selv pga måten det er konstruert på)
  • Kjolen snøres i spiral med en tvunnet sølvfarget snor
  • Jeg har også pyntet med en nål med blå sten

Mer pynt

Kjolen slik jeg bar den på Arcon 2005. Jeg hadde da satt på kroklisser i sølv nedover de to sømmene langs ryggen. Foto, hår og sommerfugl ved Anette :)

Kostymekonkurranse

Arcon i 2005 hadde tema eventyr, og derfor stilte jeg naturligvis med denne kjolen i kostymekonkurransen. Jeg gleder meg over at jeg til min overraskelse fikk 1. premie.


Til kostymegalleriet

Av Anne Innes. Sist endret 30. november 2006.