CENTAURIKOSTYME (2006)

 

I anledning den centauriske ambassadørs fødselsdag måtte jeg ha noe fint og centaurisk å ha på meg:

Korsett

Hovedelementet i kostymet var dette korsettet etter mønster fra 1776. Korsettet er sydd i blå damask, kantet med satengskråbånd i sølv, og det har 65 spiler.Jeg har skrevet en intrikat beskrivelse om korsettet, så det trenger jeg ikke fortelle mer om her :)

Underskjørt

Skjørtet er sydd i dueblå dupionsilke. Det er en slags tube, med sammensyingssømmen midt bak, denne skrår ut nedover for å gi gå-vidde. Det er gjort 6 innsnitt, 2 foran, en i hver side, og 2 bak. Lukning med heker og regels midt bak. En smal linning er montert. her går stoffet motsatt vei, for å spare på stoffet.

Det hele var et raskt og enkelt prosjekt, sydd nærmest på frihånd. Siden det ikke skulle synes, var det ikke nødvendig å være veldig nøyaktig.

Skjørtet ble pyntet med et blått fløyelsbånd, med en sølv kroklisse oppå. Det mørke båndet gjør at kroklissen synes godt.

Bakfra før lukning og pynting Forfra etter pynting

Overskjørt

Overskjørtet er som et forkle bak frem. Det er sydd av resten av damasken, og lengden var dermed gitt. Jeg kantet damasken på 3 sider med rullefall, og la det sidefoldet inn i en smal linning. Foldene, som peker fremover, "snur" på midten. Jeg har sydd på egenfarget satengbånd for å knyte det med, og pyntet med en bred kroklisse i sølv. Jeg satte med sikkerhetsnåler på to sløyfer som ekstra pynt for anledningens skyld.

Bluse

Blusen er en trikå-topp jeg kjøpte på salg på Lindex. Jeg har rett og slett nestet på en sølvblonde for hånd. Blusen har stretch, blonden har ikke, og det var jo en utfordring. Det krevde to parallelle sømmer om halsen, slik at blonden ikke skulle brette seg ned. Om ermene var det ikke aktuelt å la det strekke seg, de var mer enn store nok fra før, så her sydde jeg blonden stramt på med 1 søm for hånd.

Tilbehør

Hodepynt

Hodepynten er superenkel: Jeg sydde et fløyelsbånd (som jeg fikk til restepris, hi-hi) sammen til en høvelig stor sirkel, og pyntet dette med å feste noen øredobber på. Da fjernet jeg krokene, og festet øredobbene med sikkerhetsnåler. Jeg hadde en liten bit grå chiffon som jeg kunne bruke som slør. Håret bar jeg i hestehale. På denne måten kamufleres håret greit nok.

Smykker

Halssmykket av sølvgrå perler er fra London. Resten (øredobbene, armbånd, ringer) har jeg samlet over tid i Norge.

Sko

Skoene hadde jeg fra før, vanlige blå pumps med sløyfer. Jeg stæsjer dem opp litt etter hva jeg har lyst til til forskjellige anledninger.


Til kostymegalleriet

Av Anne Innes. Sist endret 30. november 2006.