JURLENISSE (2006)

Temaet for URLs jURLebord 2006 var nisser. Det var altså et jURLenissejURLebord :) På et eller annet tidspunkt fikk jeg ideen om å sy et korsett i rød dupionsilke. Jeg ville gjerne prøve ut det nye korsettmønsteret mitt, og jeg hadde mye skarlagensrød dupionsilke igjen. Dermed fikk jeg utgangspunktet for antrekket.

Beskrivelse

Korsett

Hoveddelen - og det mest kompliserte - av kostymet var korsettet, som jeg sydde i løpet av en weekend etter mønsteret Laughing Moon Silverado. Stoffet er skarlagensrød dupionsilke (er man nisse, så er man nisse!), og det er foret med sort kanvas. Spilene ligger i spesielle spilebånd (tubes). Jeg har kantet korsettet med skråbånd av eget stoff. Det er en snurplesnor inni kantebåndet foran. Det er spiler langs alle sømmene man ser, stort sett 7mm spiral boning, og rette spiler bak ved snøringen.

Det var ikke helt enkelt å få korsettet til å passe. Bystekilene starter for langt nede, så disse måtte jeg heve. Dermed ble skålene veldig lave. Jeg satte i ekstra kiler for å få plass til hoften. Korsettet har en veldig rett fasong før det kurver ut til hoften (det er stramt omkring brystkassen!), noe som forøvrig ville passet veldig fint til 1843.

Skjørt

Skjørtet er rundklippet. Det består av 3 deler (én halvsirkel og to kvartsirkler) for å utnytte stoffet best mulig, og har en påsydd linning med strikk inni. Stoffet er en eller annen rød polyestersateng jeg hadde liggende (det er veldig elektrisk!) Lengden på skjørtet er tilpasset underskjørtet, et lite skjørt med volang i engelsk blonde, dette hadde jeg fra før. Skjørtet er sydd sammen med overlocker og fikk henge en ukes tid før jeg tilpasset lengden og rullefaldet det.

Tilbehør

På bena hvite overknestrømper og bestemorstøvletter hvor jeg hadde tredd i snøring av røde satengbånd. Om halsen et halsbånd jeg lagde selv ved å tre et rødt satengbånd gjennom en hvit blonde. Blusen hadde jeg fra før. Nisseluen i billig velour ble kjøpt på Tanum for anledningen.


Til kostymegalleriet

Av Anne Innes. Sist endret 7. januar 2006.