PIRATKOSTYME INSPIRERT AV "CUTTHROAT ISLAND"

 

 

En av de morsomste filmene jeg vet heter "Cutthroat Island". Da URL skulle lage piratjURLebord i 2003 fikk jeg en god anledning til å lage en kjole inspirert av et av kostymene heltinnen bærer i filmen. Jeg gjorde nitidige kostymestudier ved å pause videoen på stategiske steder. Det var lite materiale å finne på internett.

Først og fremst interesserte jeg meg for snørelivet, og mente jeg kunne slå fast følgende: Det hadde snøring midt foran, og på begge sider. Ingen av panelene hadde sømmer.

Bildene sier i grunn det meste om fasongen og prinsippet:

Rygg, sele og front henger sammen! Kjolen er sydd i et dukstoff jeg kjøpte på salg en gang, og foret med hvit bomull. Livet har metallspiler langs alle snøringene, og ekstra skrå metallspiler for å støtte bysten. Inni ryggen er det skjulte rigilene-spiler for at den skal ha en viss stivhet. Kjolen var rask å sy. Prøvemodellen klaffet perfekt. Jeg har rett og slett brettet kantene inn mot hverandre og sydd med lilla overtråd og hvit undertråd.

Ermene er helt enkle, en symmetrisk bit stoff. De snøres til livet med 3 sløyfer. Så faller det hele ned på skikkelig slaskete vis.

Skjørtet er ikke så spennede. Kvartert, sidefoldet på øyemål og stappet inn i en linning, lukkes det ved at den ene enden av linningen brettes over den andre, med hekter og regels.

I tillegg pleier jeg å bruke en bondebluse under. Den er fra H&M :) Pirater har naturligvis også sverd.


Til kostymegalleriet

Av Anne Innes. Sist endret 30. november 2006.