Amaltheas historie

Innledning

Amalthea er danse

Oppstart og proto-Amalthea

Amaltheas bakgrunn strekker seg til URLs jURLebord 2001, HaremsjURLebordet, hvor foreningen fikk besøk av Jelly Bellies, magedansgruppen ved veterinærhøyskolen. Opptredenen var så bra og inspirerende at der og da bestemte en håndfull av de tilstedeværende seg for at dette måtte vi også prøve!

Som sagt så gjort, og vi meldte oss på kurs hos universitetsidretten, med lærer Siri Ydstie. Siri har også eget dansestudio Dansestudioet - Oslo magedanssenter hvor de fleste av oss etterhvert har fortsatt ettersom kursene ved SiO ikke er på alle nivåer.

2002 - Første opptredener

Danser Simarik på elevaften
Foto: Lunacia
Vår debut var på Elevaften på Dansestudioet 26. mai 2002. Vi opptrådte med en pop-orientalkoreografi (nybegynnernivå) til sangen Simarik av Tarkan, koreografert av Siri Ydstie. De som var med var Anette, Anne, Elin, Eva samt Elena og Åste.
Jurlebord 03, danser Noura Til URLs jURLebord 30. november 2002, Ringenes Herre-jURLebordet, satte vi opp et eget show med to danser:
Pop-oriental, med Anette og Lunacia, musikk Noura Noura (Flen) , koreografi Siri Ydstie og Simarik igjen med Anette, Lunacia, Eva samt Sonia.

Amalthea kommer igang

Amalthea fikk sitt navn like etter, og første opptreden som Amalthea var elevaften på Dansestudioet 8. desember 2002, hvor Anne og Elin igjen danset Noura Noura.

Amaltheas tribe

I 2002-2003 kom American tribal style (ATS) (som ofte kalles tribal i kortform) til Norge. Anne og Eva var de første fra Amalthea som begynte å lære dette, av Jenny Staurset. "Triben" vår fikk naturlig nok navnet Amaltheas tribe.. Vi danser improvisert gruppedans og følger Fat Chance Bellydance-metoden.

2003

  Showet på URLs jURLebord 6. desember 2003, PiratjURLebordet, hadde tre nummer:
Amaltheas tribe debuterte med improvisajon til Luxor Baladna (Afrah Baladna). Anette, Anne og Eva var med.
Elin danset solo med egen koreografi: Gotisk oriental til On Wings of Rapture (Vision of Skuld mix) (Hagalaz' Runedance)
Anette og Anne avsluttet med shaabi, musikk Tameny Alek (Hakim), koreografi Siri Ydstie.

Anette og Anne gjentok shaabi-suksessen, og Elin danset gotisk oriental på Juleavslutningen på Dansestudioet 7. desember 2003.

2004

2004 skulle bli aktivt både for Amalthea og Amaltheas tribe. Anette var ikke lenger med i triben, men Elin meldte seg.

Amaltheas tribe på battle of the tribes Amaltheas tribe debuterte utad på "Battle of the Tribes", Norges første tribalshow, hvor Anne, Elin og Eva var med. Vi danset som "oss selv" til Luxor Baladna, og var dessuten med på mange andre sanger i elevgruppen The blueberry tribe. Høydepunktet var å få danse med selveste Ulla fra Tribal Empire.
  Til påskeavslutningen på Dansestudioet 4. april 2004 slo Amaltheas tribe seg for anledningen sammen med Blueberry tribe og gjorde en opptreden med Luxor Baladna (igjen!) og Eddalla Ya Gamal Hemdan (Hossam Ramzy).
Oriental Shadowcon9 URL har et visst samarbeid med Shadowcon, og Amalthea (Anette, Anne og Eva) var med iÅpningsseremonien på Shadowcon 9.
Musikk: Kjenningsmelodi til Star Trek TOS. Koreografi: Anette og Anne. Improvisasjon: Eva (som desverre ikke kom med på bildene).
Danser til StarTrek-sangen
Fjellstøvletribal
Foto: Lise Hamre
For første gang var Amalthea med på et levende rollespill-arrangement. Vi deltok på URLs minilaiv høstsemesteret 04 (Hundrenemethskogen) Anne og Eva var instruerte spillere, og utførte tribalsigøynernemeth-improvisasjon til div. musikk. Med fjellstøvler :)
  Show på JURLebordet 11. desember 2004, EventyrjURLebordet