Amaltheas historie

Innledning

Amalthea er en dansegruppe tilknyttet URL, Universitets rollespillforening, levende.

Oppstart

Amaltheas bakgrunn strekker seg til URLs jURLebord 2001, HaremsjURLebordet, hvor foreningen fikk besøk av Jelly Bellies, magedansgruppen ved veterinærhøyskolen, som også demonsterte noen få bevegelser for interesserte tilstedeværende. Opptredenen var så bra og inspirerende at der og da bestemte en håndfull av de tilstedeværende seg for at dette måtte vi også prøve!

Som sagt så gjort, og vi meldte oss på kurs hos SiO/Universitetsidretten, med lærer Siri Ydstie. Siri har også eget dansestudio Dansestudioet - Oslo magedanssenter hvor de fleste av oss etterhvert har fortsatt, ettersom kursene ved SiO ikke er på alle nivåer.

2002

Proto-Amalthea

Vår debut var på Elevaften på Dansestudioet 26. mai 2002. Vi opptrådte med en pop-orientalkoreografi til sangen Simarik av Tarkan, koreografert av Siri Ydstie. De som var med var Anette, Anne, Elin, Eva samt Elena og Åste.

Til URLs jURLebord 30. november 2002, Ringenes Herre-jURLebordet, satte vi opp et eget show med to danser:
Pop-oriental, med Anette og Lunacia, musikk Noura Noura (Flen) , koreografi av Siri Ydstie og Simarik igjen med Anette, Lunacia, Eva samt Sonia.

Amalthea får sitt navn

Amalthea fikk sitt navn like etter, og første opptreden som Amalthea var elevaften på Dansestudioet 8. desember 2002, hvor Anne og Elin igjen danset Noura Noura.

2003

Amaltheas tribe

I 2002-2003 kom American tribal style (ATS) (som ofte kalles tribal i kortform) til Norge. Anne og Eva var de første fra Amalthea som begynte å lære dette, av Jenny Staurset. "Triben" fikk naturlig nok navnet Amaltheas tribe. Amaltheas tribe danser improvisert gruppedans og følger Fat Chance Bellydance-metoden.

Showet på URLs jURLebord 6. desember 2003, PiratjURLebordet, hadde tre nummer:
Amaltheas tribe debuterte med improvisajon etter ATS-metoden til Luxor Baladna (Afrah Baladna). Anette, Anne og Eva var med.
Elin danset solo med egen koreografi: Gotisk oriental til On Wings of Rapture (Vision of Skuld mix) (Hagalaz' Runedance)
Anette og Anne avsluttet med shaabi, musikk Tameny Alek (Hakim), koreografi Siri Ydstie.

Anette og Anne gjentok shaabi-suksessen, og Elin danset gotisk oriental på Juleavslutningen på Dansestudioet 7. desember 2003.

2004

2004 skulle bli aktivt, både for Amalthea og Amaltheas tribe.

Amaltheas tribe debuterte utad på Battle of the Tribes, Norges første helaftens tribalforestilling, hvor Anne, Elin og Eva var med. Vi danset som "oss selv" til Luxor Baladna, og var dessuten med på mange andre sanger i elevgruppen The blueberry tribe. Høydepunktet var å få danse med selveste Ulla fra Tribal Empire.

Til påskeavslutningen på Dansestudioet 4. april 2004 slo Amaltheas tribe (Anne, Elin og Eva) seg for anledningen sammen med Blueberry tribe og gjorde en opptreden med Luxor Baladna (igjen!) og Eddalla Ya Gamal Hemdan (Hossam Ramzy).

URL har et visst samarbeid med Shadowcon, og Amalthea (ved Anette, Anne og Eva) var med i Åpningsseremonien på Shadowcon 9, med vårt til da største publikum. Musikken var uvanlig, vi danset til Kjenningsmelodien til Star Trek TOS! Koreografi: Anette og Anne. Improvisasjon: Eva.

For første gang var Amalthea med på et levende rollespill-arrangement. Vi deltok på URLs minilaiv høsten2004 (Hundrenemethskogen). Anne og Eva var instruerte spillere, og utførte tribalsigøynernemeth-improvisasjon til div. musikk. Med fjellstøvler :)

Show på JURLebordet 11. desember 2004, EventyrjURLebordet.