ANNES KOSTYME

 

Skjørt | BH | Belte

 

Skjørt

Til toppen

BH

BH-en er ferdig på en måte, men jeg er ikke spesielt fornøyd med den. Det var ikke noe gøy. Jeg hadde litt rester i cerise chiffon etter et slør jeg lagde fordi fargen var nær fargen på det cerise myntbeltet mitt.

På internett kan man finne masse arbeidsbeskrivelser om dette.
Jeg byttet ut alt annet enn skålene på bh-en.. Jeg kjøpte et bredt og stødig "bendelbånd" i sybutikken. Dette sydde jeg fast på skålene. I båndet er det også satt inn litt strikk. I tillegg til det sorte båndet har jeg et lag stiv lin, og et linfor inn mot huden.
Jeg dekket skålen med et lag cerise chiffon og båndet med 2 lag, for at det skulle bli ca lik farge. Alt ble sydd for hånd. Chiffonen er skråskjært.
Jeg brettet inn og nestet ned kantene.
Jeg lagde skulderstropper ved å brette det sorte båndet og sy det inn i chiffon.
Langs kanten pyntet jeg med kroklisser i sølv, og lagde mønster av paljettbånd. Jeg tråklet først. Det var akkurat som å gå på Steinerskolen og lage formtegning. Midt foran var det stygt i stoffet. Det kamuflerte jeg med paljetter.
Jeg kjøpte en solig krok til å lukke bak.

Denne førsteversjonen ble vel dristig - stor sirkel var bare utelukket. Jeg måtte også ha mer pynt øverst på skålen.
Jeg måtte skjøte bh-en i toppen - med samme slags bånd som stroppene var laget av. Da måtte jeg også sette på mer pynt. Jeg kjøpte en kul kroklisse med perler på Rainbow, og sydde på mer paljettbånd.

I frykt for å måtte opptre offentlig i dette, skal jeg heretter bare danse saiidi og tribal :)

Oppdatering:

Da det faktisk viste seg at jeg skulle opptre offentlig i dette, måtte jeg ta visse grep. Jeg sydde på en rett kant nederst. Det er en brettet, lang remse, pyntet på samme måte som toppen av skålene.
Først brettet jeg remsen på langs og sydde på kroklissen. Dernest sydde jeg den fast, noe som var tuklete, særlig ved bøylene. Til sist sydde jeg på dingle-kroklissen.
Det ideelle hadde selvfølgelig vært perle-frynser men chansen for å skaffe seg på to dagers varsel var heller liten.
Disse bildene er mer tro mot fargen, da de er tatt uten blitz.  

Til toppen

Belte

Planen var å lage et belte, og jeg kladdet et i restefløyel.

Selv om jeg fikk god hjelp, ble ikke beltet noe fint, så jeg kastet det siden. Kanskje jeg lager et i cerise en gang, kanskje ikke.

Til toppen

Magedanskostymeminiprosjektet


Av Anne Innes. Sist endret 27. juli 2004.